Betegségek, hüvely

#Betegségek #hüvely

14 db cikk a témában

Candidiázis ellen természetesen
#candidiázis
2023.02.22.

Candidiázis ellen természetesen

Statisztikai adatok szerint napjainkban az emberek negyede szenved valamilyen gombás betegségtől. Ezek közül a leggyakoribb a Candidiázis, azaz a Candida albicans sarjadzó gomba okozta megbetegedés.

10 tuti tipp PCOS-betegeknek
#pcos
2022.09.30.

10 tuti tipp PCOS-betegeknek

A PCOS, vagyis a policisztás petefészek szindróma a petefészek kóros elváltozására utal. A betegség tünetei sokfélék lehetnek, de orvosi kezelés mellett és az alábbi tanácsok megfogadásával akkor is teljes életet élhetsz, ha éppen ilyen problémával küszködsz!

Méhen kívüli méhnyálkahártya-szövetek?
#endometriózis
2022.05.29.

Méhen kívüli méhnyálkahártya-szövetek?

Sok nő tapasztal a menstruáció alatt kismedencei fájdalmat, görcsöket, ami bizonyos mértékig természetes jelenség. Azonban az már nem természetes, ha a fájdalom szinte elviselhetetlen, és a menstruációs vér mennyisége is fokozódik.

Toxikus sokk szindróma
#toxikus sokk szindróma
2022.02.28.

Toxikus sokk szindróma

A toxikus sokk szindróma (TSS) bárkivel megeshet, férfivel, nővel, időssel, fiatallal. Habár elég komoly is lehet, viszonylag ritka betegség.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?
#hasi fájdalom
2021.10.09.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?

A kismedencei fájdalom tulajdonképpen hasi fájdalom a köldök alatt, amely lehet, hogy csak egy enyhe emésztési zavarra vagy terhességre utal, de előfordulhat, hogy figyelmeztető jelzés valamilyen súlyosabb betegség fennállására.

#petefészekciszta
2015.04.28.

Tudnivalók a petefészekcisztáról

Petefészekciszta akár serdülőkorban lévő lányoknál is kialakulhat. Ebben a korban a ciszták általában jóindulatúak, mégis orvosi kezelésükre lehet szükség, amennyiben panaszt okoznak.

#endometriózis
2015.03.01.

Endometriózis: amit tudni érdemes róla

A legtöbb lány tapasztal görcsöket vagy kismedencei fájdalmat a menstruáció alatt. Ám van, hogy a fájdalom már annyira elviselhetetlen, hogy a hétköznapi feladatok teljesítését is akadályozza, az endometriózisra utalhat. A cikkben az endometriózisról, annak diagnosztizálásáról és kezeléséről olvashatsz.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#endometriózis
2012.03.05.

Endometriózis: van megoldás

Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó. Régebben is tudtak róla az orvosok - mondja Fülöp István, a Róbert Károly magánklinika meddőségi részlegének vezető főorvosa -, de mivel a diagnosztikai lehetőségek, az eljárások és a technikai fejlettség nem volt olyan fokon, mint ma, nehezen ismerték fel ezt a betegséget.

#amenorrhea
2011.10.04.

Még nem jött meg a menstruációd? - Az amenorrhea lehetséges okai

A legtöbb lány tizenhat éves korában kezd menstruálni. A primer amenorrhea azokra a nőkre vonatkozik, akiknek még nem volt meg az első menstruációjuk tizenhat éves korukra. A primer amenorrheának számtalan oka lehet. Általában egyébként fizikai vizsgálatokkal és néhány speciális teszttel meghatározható, hogy mi az oka annak, ha egy tinédzser lány vagy fiatal nő még nem kezdett el menstruálni.

#nászutas betegség
2011.06.06.

Nászutasok betegsége: te is elkaphatod!

A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.