Betegségek, bőr

#Betegségek #bőr

141 db cikk a témában

#köröm
2012.07.17.

Mit kell tudni a körömgombáról?

A körömméreg és a körömgombásodás a lábujj körmein megjelenő gombás fertőzés következtében alakul ki leggyakrabban. A körömgomba tüneteiről, megjelenéséről és kezeléséről bővebb információkat kaphatsz cikkünkből.

#melanoma
2012.06.19.

Létezik biztonságos barnulás? Még nem.

Szakértők szerint a 25 és 29 év közötti fiatalok körében előforduló leggyakoribb rákfajta a melanoma, a 15-19 évesek között pedig a második leggyakrabban előforduló ráktípus.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#fájdalom
2012.05.27.

Fájdalomcsillapítót termel a feladattal lefoglalt agy

Kevésbé érezzük a fájdalmat, ha erősen koncentrálunk egy feladatra, testünk ilyenkor figyelmen kívül hagyja a fájdalom egy részét, miközben opioid fájdalomcsillapítót termel az agyunk, hogy ezt megkönnyítse - állapították meg funkcionális mágneses rezonanciás (fMRI) vizsgálatok segítségével német kutatók.

#hipoallergén
2012.05.22.

Még több hipoallergén kutya és macska

Az egyetlen, bizonyítottan nem allergén háziállatok a pikkelyes bőrűek, a gyíkok és kígyók. Ha allergiás vagy, de makacsul ragaszkodsz egy szőrös háziállathoz, itt van néhány olyan kutya és macskafajta, amelyeket úgy tartanak számon, – igaz nem bizonyítottan – hogy jó választás lehet az allergiás emberek számára is.

#csók
2012.05.19.

Egy csók, és más semmi?

Egy csók, és még sok más, többek közt egy heveny vírusos fertőzés. Ezt nevezik köznyelven "csókbetegségnek", de becézik egyszerűen "monónak", és emlegetik mirigylázként is. Orvosi neve: mononukleózis.

#hipoallergén
2012.05.18.

Allergiásoknak: 15 hipoallergén kutya és macska

Ha szereted az állatokat, de utálod az allergiát, csábító lehet egy köztudottan elég drága hipoallergén háziállat vásárlása. De ne ilyen gyorsan! Tanulmányok állítják, hogy a hipoallergén macskák és kutyák éppen annyi tünetet okozhatnak, mint az általános társaik. Ez azért van, mert nem csak a szőr, de a bőr és a nyál fehérjéi is válthatnak ki allergiás tüneteket.

#koffein
2012.04.18.

Koffein és mozgás: csökken a bőrrák kockázata

A nap ultraibolya-sugárzása által okozott rosszindulatú, daganatos elváltozások miatt sokan már nem is mernek napozni, vagy csak különféle óvintézkedések mellett. Amerikai kutatók állatkísérletei azt jelzik, hogy a rendszeres mozgással párosuló koffein fogyasztásával a bőrrák kockázata jelentősen csökkenthető.

#csípés
2012.04.14.

Rovarcsípésre vizes borogatás?

A legtöbb esetben elegendő a rovarcsípést egyszerűen hidegvizes ruhával borogatni a különböző patikaszerek használata helyett - állapították meg korábbi tanulmányok adatainak elemzésével a Drug and Therapeutics Bulletin című szakfolyóirat kutatói.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#melanoma
2012.03.22.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

#répa
2012.03.10.

Répaszínű fiú

Bőrszínt vált egy hároméves brit fiúcska: szinte rikítóan narancssárga lesz, ha túl sok sárgarépát eszik.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.