allergia
#Betegségek

Allergiás lehetek? - Válogatás a Szakértő Válaszol rovatból

2012.06.21.
1 perces olvasási idő

16 éves lány vagyok és nem tudom, allergiára gondolok de nem biztos. Egyszer csak elkezdett zsibbadni a szám, és feldagadt a felső ajkam bal oldala.

Aztán mikor lejjebb ment a duzzanat, a jobb oldal kezdett el feldagadni... Aztán a jobb szemem is bedagadt, és folyamatosan viszket. És ez mind félóra alatt ( az ajkam 5 percen belül bedagadt)... Eddig sosem volt ilyen velem, és fogalmam sincs mitől van. Tudtommal semmire nem vagyok allergiás, és semmilyen betegségem nincs.Allergia lehet?

Délután fájt a fejem, és bevettem egy fájdalomcsillapítót. Esetleg lehetek erre allergiás? Nem most vettem be először, és eddig sosem volt tőle bajom. Vagy valamilyen étel is okozhatja ezt? Orvoshoz forduljak? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Levélíró!

A gyógyszer szerepe sem kizárt, és sajnos előfordulhat, hogy eddig nem volt tőle bajod, most pedig allergiás reakcióval válaszol a szervezeted. Sok esetben nagyon nehéz kideríteni, hogy mi okozza a tüneteket (elfogyasztott étel, esetleg kozmetikum, mosószer stb.). Érdemes átgondolni, hogy mit ettél-ittál stb. A panasz kezelésére kalcium pezsgőtabletta ajánlott, ha ez nem elégséges, fordulj a háziorvosodhoz.

(Dr. Szimuly Bernadett)

Kapcsolódó címkék

allergia