Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

376 db cikk a témában

Ismerd meg magad!
#étkezési napló
2023.08.22.

Ismerd meg magad!

Ahhoz, hogy tisztán lásd, melyek azok a pontjai az étkezésednek, melyen változtatni kell, érdemes néhány napig egy „étkezési naplót” vezetned. Ebbe a naplóba minden elfogyasztott ételt és folyadékot pontosan jegyezz fel.

Ételallergiával vendégségben
#ételallergia
2023.08.14.

Ételallergiával vendégségben

Őszintén, ki nem imádja a finom ebéd- és vacsorameghívásokat? Ám nehézséget okozhat, ha allergiás vagy valamilyen élelmiszerre - ebben az esetben a vendégségben enni sokkal inkább frusztráló lehet, mint szórakoztató.

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás
#narancs
2023.07.30.

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás

Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.

Sültkrumpli - Az elhízás oka?
#elhízás
2023.07.26.

Sültkrumpli - Az elhízás oka?

Ha egy gyorsétterembe mész, szinte már kötelezően venned kell egy adag sültkrumplit. Mindannyian tudjuk, hogy a gyorsétel mennyire egészségtelen, és ha rendszeresen fogyasztjuk elhízáshoz vezethet. De tudtátok, hogy a sültkrumplitól is elhízhatunk? A válasz: Igen!

10 étel, amit jobb elkerülnöd gluténmentes diéta esetén
#glutén
2023.07.23.

10 étel, amit jobb elkerülnöd gluténmentes diéta esetén

Ha lisztérzékeny vagy, nagyon figyelned kell arra, hogy mit eszel. Gluténmentes diéta esetén semmi olyat nem fogyaszthatsz, amiben glutén van. Egyes ételeknél - mint például a kenyér vagy a keksz - egyértelmű, hogy nem eheted, vannak azonban olyanok is, amelyek csak rejtett módon tartalmaznak glutént. Mely ételeket érdemes elkerülnöd?

Forrólevegős sütő - A legdrágább a lista végén?
#forrólevegős sütő
2023.07.10.

Forrólevegős sütő - A legdrágább a lista végén?

Amiért érdemes forrólevegős sütőt beszereznünk az az, hogy kevésbé káros alternatívát jelentenek a hagyományos olajsütőkkel szemben. Az olajban sült ételek fogyasztását régóta a civilizációs betegségek kialakulásának egyik fő tényezőjeként említik. A forrólevegős sütők esetében ezek a kockázatok sokkal kisebbek a felhasznált olaj összehasonlíthatatlanul kevesebb mennyisége miatt.

Mit egyek reggel, délben és este?
#egészséges táplálkozás
2023.07.08.

Mit egyek reggel, délben és este?

Ahhoz, hogy egész nap energikusak, aktívak és szellemileg frissek legyünk, nélkülözhetetlen, hogy testünket ellássuk a megfelelő tápanyagokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nem mindegy azonban, hogy melyik napszakban mit eszünk. Napközben sokszor nem egyszerű feladat megoldani minden étkezést, de egészségünk és lendületünk megőrzése érdekében fontos, hogy próbáljuk megtenni minden tőlünk telhetőt.

Adag csata – Mit mutat a tányérunk?
#étel
2023.07.05.

Adag csata – Mit mutat a tányérunk?

Az éttermekben szinte már kötelező kiírni, hogy egy-egy étel mennyi kalóriát és tápanyagot tartalmaz. De jól megnézted a tányérod tartalmát? A szakácsok nem törődnek azzal, hogy mekkora húst és köretet tesznek eléd, ezért sokkal nagyobb adagot kaphatsz, amit nem, hogy nem muszáj, de nem is szabad megenned. Használd mértékeinket, amikor étkezel, és nem kell aggódnod a súlyod miatt.

Ételallergiád van? Utazz bátran!
#ételallergia
2023.07.02.

Ételallergiád van? Utazz bátran!

Akár hosszú hétvégékre, külföldi nyaralásokra vagy egzotikus vidékeken töltendő vakációkra is vállalkozhat a ételallergiában szenvedő ember is - csupán körültekintő tervezésre és felkészülésre van szükség.

A csodálatos fahéj
#fahéj
2023.06.26.

A csodálatos fahéj

Ha szereted a fahéjjal készült finomságokat, akkor már csak a megemlítése is azonnali Pavlovi-reakciót vált ki. Lelki szemeid előtt ott sorjáznak a finomabbnál-finomabb ételek, sütemények, csigák, tejbegríz, mártások, kompótok, gyümölcslevesek. És még csak karácsonynak sem kell lennie hozzá.

Tények és tévhitek a bevásárlásról: nem minden egészséges, ami annak látszik
#bevásárlás
2023.06.24.

Tények és tévhitek a bevásárlásról: nem minden egészséges, ami annak látszik

A látszat olykor megtévesztő lehet, ha egészségesnek vélt élelmiszert szeretnénk vásárolni a boltban. Nem árt odafigyelni, ha már egészségünk megőrzése a cél, és inkább olvassuk el az összetevők listáját, mielőtt a kosarunkban landol egy-egy egészségesnek hitt élelmiszer. Fontos, hogy tudatosak és felkészültek legyünk vásárlásaink alkalmával, amelyhez támpontként most adunk pár tanácsot.

Nyaralás pluszkilók nélkül
#nyár
2023.06.21.

Nyaralás pluszkilók nélkül

Már hetek óta a nyaralásra készülsz, úgyhogy elég szűkre szabtad a bevitt kalóriák mennyiségét és növelted a kemény edzések számát… Ne szedj vissza mindent egy hét alatt!

Mit ne egyél vacsorára?
#vacsora
2023.06.15.

Mit ne egyél vacsorára?

Már várod az esti vacsorát, de még nem tudod, hogy mit egyél? Nos, azt nem tudjuk, hogy mi a kedvenced, de abban segíthetünk, hogy mit ne egyél. Íme, a 9 leginkább hizlaló fogás, ami eléd kerülhet.

Nassolni jó (?)
#nassolás
2023.06.06.

Nassolni jó (?)

Kerüld el a napközbeni felesleges nassolást! A tízóraira vagy uzsonnára elfogyasztott pár szelet keksz még nem bűn, de össze-vissza ne fogyassz ilyesmit!