Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/class/class.meteorologia_form.php on line 37

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/class/class.meteorologia.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/class/class.meteorologia.php on line 39
Feketeáfonyát memóriajavításra
 / TÁPLÁLKOZÁS / Feketeáfonyát memóriajaví...
  2019-06-06

Feketeáfonyát memóriajavításra

Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?

A memóriajavító ételek listája meglehetősen hosszú. Nézzük csak! Ide sorolják például a brokkolit, a sárgarépát, a hagymát, a paradicsomot, az almát, a gránátalmát, a szójababot, az osztrigát, a pulykát, a lazacot, a tonhalat, a mogyorót, a mandulát.

- hirdetések -

Mire jó az áfonya?

A feketeáfonya és az emlékezőképesség fejlesztése közötti összefüggés nemcsak szóbeszéd, ugyanis az áfonya tele van antioxidánsokkal. A speciális anyag neve, amit a fekete áfonya tartalmaz, antocianin. Az antocianinok a flavonoidok osztályába sorolhatók.

Az elvégzett kísérlet eredményei szerint a feketeáfonyában lévő antioxidánsok javítják az agy vérellátását és oxigénszintjét.

A kutatás során eltérő korú személyeket tartottak feketeáfonyás diétán. Az eredmények egyértelműen bizonyították a feketeáfonya kognitív funkciókat fejlesztő hatását.

Teszteld le te is! Egy próbát megér, és ráadásul finom is!

(KamaszPanasz - B.M.)