flört
#Lélek

8 jel, hogy a kapcsolatotoknak nincs jövője

2017.01.15.
2 perces olvasási idő

Nem vagy benne biztos, hogy a kapcsolatotok jó irányba halad? Bizonytalan vagy abban, hogy a megfelelő emberrel hozott-e össze a sors? Összegyűjtöttük a 8 legárulkodóbb jelet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben.

Bármilyen módon próbál megváltoztatni

Ha képtelenek vagytok elfogadni egymást, ez egyértelmű jele annak, hogy a kapcsolatotok nem működik jól. Ha nem olyan apróbb kérdésről van szó, mint a filmízlésbeli különbség, hanem olyan 8 jel, hogy a kapcsolatotoknak nincs jövőjekomolyakról, mint hogy kikkel barátkozol, hogyan öltözködsz, hol tanulsz vagy dolgozol - nos, akkor ideje elgondolkodni a folytatáson. Mindenki folyamatosan változik, és ha két ember együtt jár, akkor óhatatlanul hatnak egymásra. Ám ha nagyobb változást szeretne elérni nálad a párod, akkor nem fogad el olyannak, amilyen vagy. El kell fogadnia téged, nem pedig a saját elképzelése szerint átalakítania.

Te próbálod őt megváltoztatni

Mindkettőtöknek el kell fogadnia a másikat. Az érthető, ha megpróbálod rávenni, hogy ne egy pucér nős pólóban menjen át hozzátok vacsorára, ám nagyobb változtatásokat ne várj el tőle! Ha azt akarod, hogy úgy fogadjon el, ahogy vagy, neked is ezt kell tenned. Ha nem olyan, mint amilyennek szeretnéd, akkor miért vagy vele?

Nem ugyanott tartotok az életben

Itt kezdhet el számítani a korotok, hiszen a nagyobb korkülönbség generálhat eltérő napi ritmust, eltérő vágyakat és célokat. Nagy különbség lehet egy egyetemista hallgató és egy dolgozó felnőtt között. Ez nem azt jelenti, hogy emiatt szakítanotok kellene, de ha az élet számos területén konfliktusokat okoz az, hogy mással. foglalkoztok, talán ideje váltani.

Nem áll melletted a nehéz időszakokban

Sajnos nem mindig szivárványokkal teli az élet. Vannak olyan időszakok, amikor a stressz, a család vagy más ok miatt rossz hangulatod lesz. Segítenetek kell ilyenkor egymásnak, ha azt akarjátok, hogy működjön a kapcsolatotok. Dolgoznotok kell rajta, de legalábbis próbálkoznotok, ahelyett, hogy elmenekültök a másik problémája elől.

Nem látod a közös jövőt

Az egy dolog, ha jól szórakozol, de egy hosszú távú kapcsolatnál ennyi nem elég. Ha tudod, hogy ez nem egy életre szóló kapcsolat, akkor tisztázd ezt a társaddal.

A bizalom hiánya

Ez egy eléggé egyértelmű jel. Ha adott rá okot, akkor érthető, viszont ha azon kapod magad, hogy feltöröd az email-fiókját vagy a telefonját nézegeted, amíg távol van, az nem jó jel. Legalább arra rá kellene jönnöd, hogy mi a bizalmatlanságod oka. A közhiedelemmel ellentétben ezen az idő sem tud igazán segíteni.

Csak te „dolgozol” a kapcsolatotok javításán

Egy kapcsolaton mindkét félnek aktívan tennie kell azért, hogy minden rendben legyen. Ez nem azt jelenti, hogy mindig egyenlő lesz a mérleg két oldala, van, amikor az egyikőtöknek kell többet beletennie, hogy a másikat támogassa, de van, hogy fordítva. Néha „munkának” fog tűnni, máskor észre sem veszed. Abban az esetben viszont, ha ő nem tesz semmit azért, hogy a kapcsolatotok működjön, akkor át kell gondolnod a jövőt.

Már eldöntötted, hogy nem fog működni

Ezt egy példával kezdeném. Ha úgy mész el a következő randitokra, hogy közben azon gondolkodsz, ha nem alakulnak jól a dolgok, akkor „legfeljebb” szakítotok, akkor nagy rá az esély, hogy ez így is végződik. Ha csak jól akarod magad érezni, azzal semmi gond nincsen, viszont ha azt akarod, hogy tartós legyen a dolog, akkor úgy is gondolj rá. Nem árt persze egy B-terv sem, de ha jó a kapcsolatotok, akkor nem lesz rá szükséged.

(Gy.Z.)