Lélek, testbeszéd

#Lélek #testbeszéd

128 db cikk a témában

Furcsa fóbiák - Mi mindentől lehet félni?
#fóbia
2024.03.12.

Furcsa fóbiák - Mi mindentől lehet félni?

Valószínűleg mindannyiunk szenved egy-két fóbiától, de néhány ember életét gyakorlatilag félelmei gyengítik meg. Ez a lista az emberek életét leginkább befolyásoló szokatlan szorongást vizsgálja. Ha ezen fóbiák valamelyikétől szenvedsz, feltétlenül oszd meg velünk a történetedet!

Hogyan őrizd meg hidegvéred?
#hidegvér
2024.03.03.

Hogyan őrizd meg hidegvéred?

Majd’ mindenki izgul, amikor szerepelnie kell, legyen szó akár nyilvánosság előtt tartandó beszédről, felelésről vagy előadásról. Senki sem kivétel. Mégis vannak, akik képesek mások elől ügyesen elrejteni idegességüket. Miért? Mert egyszerűen csak megértik, hogy az idegeskedés önmagát gerjesztő folyamat.

Téged is beskatulyáztak már?
#személyiségtípusok
2024.01.22.

Téged is beskatulyáztak már?

Skatulyák: stréber, vagány, zárkózott… Minden közösségben találhatunk különböző típusú embereket. Miért rakjuk be ilyen dobozokba az embereket? És mit mond a pszichológia a különböző típusokról? Mi a pszichológus véleménye a horoszkópokról?

Hogyan kezdj el egy beszélgetést?
#beszéd
2024.01.17.

Hogyan kezdj el egy beszélgetést?

Amikor nem, vagy csak alig ismered a másik felet, akkor olykor nagyon nehéz beszélgetést kezdeményezni vagy megtörni a kínos csendet. Mindez azonban sokkal könnyebb lesz, ha megfogadod alábbi tanácsainkat.

Hogyan flörtölj?
#flört
2023.12.29.

Hogyan flörtölj?

Flörtölni mókás, egészséges, és ez a legnagyszerűbb dolog, amit valaha is meg fogsz tanulni a szerelem térén.

Hirtelen hangulatváltozások minden ok nélkül?
#depresszió
2023.07.25.

Hirtelen hangulatváltozások minden ok nélkül?

Vetted már észre magadon, hogy hirtelen csak robbanékonnyá, ingerlékennyé válsz minden ok nélkül? Vagy csak hirtelen lehangolt leszel, és nem tudod miért? Vagy a szomorúságodból egy pillanat alatt harag lesz?

Mi az érzelmi intelligencia?
#intelligencia
2023.07.19.

Mi az érzelmi intelligencia?

Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek az értelmi képességeit méri. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül, például zenei nyelvi, matematikai, logikai vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.

Hogyan állj ki magadért?
#függetlenség
2023.05.24.

Hogyan állj ki magadért?

Nem tudsz ellent mondani másoknak? Nem tudod szüleidnek, barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Amit te szeretnél, azt valahogy soha sem sikerül véghezvinni. Miért?

Mitől lesz valaki agresszív?
#agresszív
2023.05.09.

Mitől lesz valaki agresszív?

A kamaszkor egy nagyon érzékeny időszak, amire jellemző lehet a heves érzelemkitörés, a belső frusztráció, a fokozott érzékenység, az önálló identitás keresése, a személyiség fejlődése, valamint a tényleges fizikai erő megjelenése, ami mind-mind hozzájárulhat az agresszív viselkedés kialakulásához. Szülőként és pedagógusként azonban a valódi agresszió és a kamasz indulatosabb érzelmi megnyilvánulásának elkülönítése nem mindig egyszerű feladat.

Miről árulkodik a testtartásod?
#testtartás
2023.02.01.

Miről árulkodik a testtartásod?

Kutatások igazolják, hogy testtartásunkkal érzéseinket is ki tudjuk fejezni. A görnyedő hát, a behúzott vállak önbizalomhiányt, depressziót sejtetnek.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.
#testbeszéd
2022.08.18.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.

Nem csak a szavak beszélnek, hanem a viselkedésünk is árulkodik arról, hogy valójában mit érzünk vagy gondolunk. Az úgynevezett nonverbális kommunikációnk nagyobb jelentőséggel bír a mindennapjainkban, mint ahogy azt gondolnánk, hiszen a közléseink 55 százaléka nem verbális formában zajlik.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy
#szerelem
2021.12.30.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy

Azon töprengsz, vajon szerelmes vagy-e? Különösen boldog, izgatott és örömteli érzés fog el, amikor azzal a bizonyos személlyel együtt vagy, de ennél több kell ahhoz, hogy eldöntsd, mit jelentenek ezek az érzelmek valójában. Szerencsére mi összegyűjtöttük azt a 7 jelet, amely segíthet felismerni, hogy valóban szerelmes vagy-e.

Már nem szeret úgy, mint rég
#szerelem
2021.12.08.

Már nem szeret úgy, mint rég

A szerelem csodálatos. Mindaddig, amíg véget nem ér, és a párod már nem érdeklődik úgy irántad. Utána minden csak a dobozos fagyiról és az összetört szívvel járó szaporodó kilókról szól.

#randi
2021.10.23.

El fog hívni egy második randira?

Két hete fantasztikus randin vettél részt, de azóta nem került szóba a második randi? Azon gondolkozol, vajon el fog-e hívni, és mikor?