facebook
#Lélek

A facebookos félrelépések okai

2011.06.30.
2 perces olvasási idő

Érzelmi ügyek, középiskolai szerelmek, főiskolai viszonyok és zárt ajtók mögötti pásztorórák. A Facebook, mint közösségi háló, új magaslatokba emelte a hűtlenséget. Hová lettek a munkatárssal vagy szomszéddal való viszonyok? Mára az internet által a kísértés kapuja egy gombnyomásra megnyílik.

Amikhez régen csak korlátozott hozzáférés volt, mára átalakult egy olyan rendszerré, mely összeköti múltunkat a jelennel. Hogyan kezdődik egy viszony a Facebookon? Lehet ennek kiváltója a „könnyű hozzáférés”? Mi történik, ha egyszerre kapcsolatban állunk a régi barátokkal, az újakkal és a lehetséges partnereinkkel, melyek életünk azon szakaszait töltötték be, melyeket párunk hosszú éveken keresztül nem is ismert. Nos, a hűtlenség magja el van vetve.

Árthat a Facebook egy párkapcsolatban?

Néhány terapeuta úgy véli a Facebook a „nem-nem” kategóriába tartozik a párkapcsolatban élők számára. Az ellenkező nemmel való kapcsolattartás, képmegosztás és chatelés Pandora szelencéjét nyitja ki, mely töltve van kíváncsisággal, izgalommal, kísértéssel és lehetőséggel. Egy fénykép a régi szerelmedről újra szikrát gyújthad benned és visszatérhetnek a régi emlékek. Egy teljesen ártalmatlannak tűnő kapcsolat magában hordozza a lehetőséget, hogy kockázatossá váljon. Egy olyan bejelölés, melyet csak kíváncsiságból fogadsz el, akár egy izgalmas csevegésbe is torkolhat. facebook

Egy hozzászólás a falon szintén könnyen privát csevejbe csaphat át és számcserében végződhet. A többi már történelem. Egy kapcsolat, mely „ártalmatlanul” indul, könnyen átváltozik a hűtlenség lehetőségévé. Nem az a kérdés, hogy jó-e, ha egy párnak van Facebook hozzáférése vagy sem, hanem, hogy tudják e felelősségteljesen kezelni azt. Ezt kell a pároknak megválaszolniuk önmagukban.

Hibáztatható a Facebook a hűtlen kapcsolatokért?

Talán nem a Facebookot és nem is az internetet kell hibáztatnunk. Egyedül az egyén hibáztatható, aki úgy dönt, hogy használja a közösségi háló nevezetű új találmányt. Az internetnek rengeteg ága van, az egyén döntése, hogy melyiket választja. A modern technológia temérdek lehetőséget adott számunkra, hogy felhasználjuk őket a jobb életminőség, az üzlet és a közjó érdekében. Ugyanakkor ezek a rendkívűli fejlesztések kezünkbe adták a döntés lehetőségét is. Rossz döntéseket hozva az internet könnyen olyan házasságrombóló szokások támogatójává válhat, mint a pornó- és szexfüggőség, valamint a hűtlenség.

A facebookos félrelépések 3 oka:

Először is tegyük tisztába, a sikertelen házasságok és hűtlen kapcsolatok oka nem a Facebook. Viszont a Facebook és társai tették lehetővé a magánszférához való hozzáférést.

  • Könnyű hozzáférés.
  • Határok hiánya.
  • Felelősségvállalás visszautasítása.

Ne feledd, a Facebook nem felelős a hűtlenségi ügyekért, csakis az emberek tehetnek róla. A párkapcsolati problémák női barátokkal, munkatársakkal való megosztása szintén veszélyes, mert ez előbb érzelmi kötődéseket, majd viszonyokat eredményezhet. Ezeket szem előtt tartva kövesd a következő javaslatokat, hogy kapcsolatodat biztonságban tudhasd a közösségi háló kísértése ellen:

  • Beszéld meg elvárásaidat, aggodalmaidat pároddal!
  • Határozzátok meg a közösségi háló határait!
  • Adjátok meg egymásnak a belépéshez szükséges felhasználóneveteket és jelszavatokat!
  • A közösségi háló használata ne helyettesítse a pároddal való programokat!
  • Ne tégy közzé semmi negatív, vagy személyes dolgot a pároddal kapcsolatban!
  • Nyíltan beszéld meg barátoddal/barátnőddel, ha aggodalmak, kételyek lépnek fel!

Válassz bölcsen barátokat, légy óvatos a provokatív, flörtölős ismerősökkel, régi szerelmekkel.

(MMI)

Kapcsolódó címkék

internet