Lélek, internet

#Lélek #internet

136 db cikk a témában

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?
#megcsalás
2024.03.23.

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?

Több mint nehéz elmondani a barátnődnek, hogy megcsalja őt a párja, hiszen semmiképpen nem akarod megbántani. Szinte képtelenség megtalálni a megfelelő módot, nem lehet elég tapintatosan közölni. De mégis, hogyan csináld?

Mit tegyél, ha nincsenek barátaid?
#barát
2023.12.25.

Mit tegyél, ha nincsenek barátaid?

Ha nincsenek barátaid, az még nem jelenti azt, hogy fura vagy, vagy antiszociális, csupán annyit tesz, hogy most nem a legelőnyösebb a helyzeted. A jó hír az, hogy kilábalhatsz belőle.

Cyberbullying: így előzheted meg!
#Cyberbullying
2023.12.15.

Cyberbullying: így előzheted meg!

A HBSC 2022-es adatai szerint Magyarországon a 11-17 éves diákok 13,8 százaléka esett már áldozatul internetes bántalmazásnak, és az 5-7. osztályos tanulók 22 százaléka volt már bántalmazott internetes felületen.

Amikor egy barátod kellemetlen képeket posztol rólad
#képek
2023.12.04.

Amikor egy barátod kellemetlen képeket posztol rólad

Az egyik legdühítőbb és legfájdalmasabb dolog, ami történhet két barát között, amikor az egyikőjük ciki képeket rak ki a másikról. Árulásnak hat, részben azért, mert elgondolkodsz azon, hogy tényleg fontos vagy-e neki vagy oktalanul bíztál benne.

Felháborít az igazságtalanság?
#igazságtalanság
2023.11.12.

Felháborít az igazságtalanság?

Sajnos mi emberek nagyon finom és durva módszerekkel is tudjuk bántani egymást. Olykor ennek nem is vagyunk tudatában és ekkor szükséges lehet a közbelépés. Te mit teszel, ha azt látod, hogy másokat bántanak? Közbe mersz lépni? Miért „fagyunk le” néha?

Segítség! Hipochonder vagyok!
#hipochonder
2023.11.03.

Segítség! Hipochonder vagyok!

Bármilyen betegségről hallasz, azonnal vizsgálgatni kezded magad, és a tüneteket sorra észleled? Ha valaki eltüsszenti magát a közeledben, pár perc múlva már úgy érzed, be is lázasodtál? Ha köhögni kell, már a tüdőrák jeleként fogod fel, és azonnal keresgélni kezded a neten a túlélési esélyekről szóló cikkeket? Akkor lehet, hogy hipochonder vagy!

27 módszer, mely segít lazítani
#relax
2023.10.28.

27 módszer, mely segít lazítani

Miért pont 27? Miért ne? És ez még csak a kezdet! Az ,hogy az emberek egyre többet keresgélnek a neten a „Hogyan relaxáljunk?” címszó alatt, határozottan jelzi, hogy a modern élet túlságosan is sok stresszel jár. Miért érezzük úgy az időnket megtakarító találmányok sora ellenére, hogy állandó rohanás az életünk?

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?
#telefon
2023.04.29.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?

Bevallom, túlságosan gyakran használom az okostelefonomat. És minél gyakrabban használom, annál gyakrabban tör rám a kényszer, hogy azonnal ellenőriznem kell, mi újság vele. Bárhol és bármikor. A fogorvosi rendelőben. Az iskolából hazafelé. Amikor dolgozom. Amikor várok a buszra. Sőt, még reggeli közben is!

Flörtölj online
#randi
2022.07.15.

Flörtölj online

Annak a művészete, hogy hogyan gyakoroljunk valakire pozitív benyomást az első találkozás alkalmával, gyökeresen megváltozott akkor, amikor az online randevúk teret hódítottak maguknak. Miközben otthon ülsz a számítógép előtt, nem kell azon gondolkodnod, hogy vajon rúzsos-e a fogad, az egyetlen buktató, ha sajtóhibák vannak a profilodban. De hogyan tudod megállapítani, hogy az adatlap alapján annyira csábító pasas valóságos –e? Adunk néhány tippet, hogy mit csinálj és mit ne az e-mail randik alkalmával!

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor
#erőszak
2022.07.09.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor

Sokan úgy gondolják, hogy az internet olyan hely, ahol következmények nélkül önmagad lehetsz, és ez nagyrészt igaz is. Az, hogy hogyan beszélsz, hogy nézel ki, vagy van-e valamilyen betegséged, nem számít internethasználat közben, nem úgy, mint a való életben.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy
#szerelem
2021.12.30.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy

Azon töprengsz, vajon szerelmes vagy-e? Különösen boldog, izgatott és örömteli érzés fog el, amikor azzal a bizonyos személlyel együtt vagy, de ennél több kell ahhoz, hogy eldöntsd, mit jelentenek ezek az érzelmek valójában. Szerencsére mi összegyűjtöttük azt a 7 jelet, amely segíthet felismerni, hogy valóban szerelmes vagy-e.

Internetfüggő lettél?
#internet
2021.11.18.

Internetfüggő lettél?

A legtöbben el se tudjuk képzelni az életünket internet nélkül: a tanulás, munka, másokkal való kapcsolattartás elengedhetetlen eszköze lett. Az internetezés azonban átcsaphat káros függőségbe is.