Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

LSD - Hogyan hat, mik a veszélyei?
#LSD
2023.07.18.

LSD - Hogyan hat, mik a veszélyei?

Az LSD talán egyike a köztudatban legjobban megmaradt drogoknak. De vajon tudjuk-e, hogy ez a szer hallucinogén hatású, és hogy eufóriát, vele együtt pedig súlyos szívritmuszavart, depressziót és szorongást is okozhat? És mindez miért? Egy-két óra boldogságért! Szerinted megéri?

A függőség kezelése
#alkohol
2023.07.10.

A függőség kezelése

Meghatározni a függőség fogalmát nehéz... De ismertetni azt, hogy hogyan kezeljünk egy drogost vagy alkoholistát, még nehezebb. Ráadásul nemcsak ezek a szerek válthatnak ki kóros magatartást.

Tévhitek a másnaposságról
#alkohol
2023.06.28.

Tévhitek a másnaposságról

Biztosan te is hallottál már kutyaharapást szőrével, erős kávé vagy zsíros kenyér-féle jó tanácsokat a másnaposság ellen. Nos, íme pár igazán hasznos tipp, hogy a buli után ne bánd meg az előző éjjelt!

Stroke veszélyben élnek a kannabisz állandó fogyasztói
#kannabisz
2023.06.20.

Stroke veszélyben élnek a kannabisz állandó fogyasztói

Amint az köztudott, a kannabisz, más néven marihuána vagy a népnyelvben „fű” az indiai kender (Cannabis indica) és a hasznos kender (Cannabis sativa) szárított, megtermékenyítetlen virágzata. Mivel már többezer éve alkalmazzák különféle betegségek ellen, vannak akik a huzamos használatában kritika nélkül hisznek és “gyenge kábítószerként” tekintenek a benne lévő ún. kannabinoid vegyületek egyikére, amelynek neve delta-9-tetrahidrokannabinol ,rövidítve THC.

A tini-alkoholizmus 11 jele
#alkoholizmus
2023.06.15.

A tini-alkoholizmus 11 jele

Gondolkodtál már valaha azon, hogy mikor beszélünk valójában alkoholizmusról? Jó helyen jársz, ha értékes információhoz szeretnél jutni a tinédzserkori alkoholizmussal kapcsolatban.

Partira fel!
#buli
2023.06.10.

Partira fel!

Ha szombat este, akkor buli – így gondolja a tizenévesek nagy többsége. A lázas készülődés, az összeszokott társaság, és a jól bevált szórakozóhely azonban egyáltalán nem biztos, hogy garancia egy feledhetetlen élmény megszerzésére. A barátnők lelépnek egy-egy pasival, túl nagy a füst, a tömeg miatt nem lehet táncolni, mindenki lökdös – és ehhez hasonló negatív tapasztalatok robbantják ki az ötletet: szervezzünk egy saját partit!

Sokkoló tények a passzív dohányzásról
#dohányzás
2023.06.07.

Sokkoló tények a passzív dohányzásról

A cigaretta összetevői és adalékanyagai égés közben veszélyes, mérgező termékekké alakulnak át. A cigarettafüst 4000 komponense közül például 40 bizonyítottan rákkeltő.

Sörre bor bármikor?
#sörre bor
2023.06.03.

Sörre bor bármikor?

Sörre bor bármikor, borra sör meggyötör. Mindenki hallotta már ezt a kis rímecskét, de mikor kell, senki nem emlékszik rá pontosan. Talán az addig megivott alkohol lehet az oka. Van-e azonban tudományos magyarázata?

Dohányzás: miért alakul ki a függőség?
#dohányzás
2023.06.01.

Dohányzás: miért alakul ki a függőség?

Az emberek évszázadokon keresztül rágták és szívták a dohányt, ami a nicotiana tabacum, ismertebb nevén a dohány növény szárított leveléből készül. Minden dohánytermék tartalmaz nikotint, amelynek rendszeres fogyasztása függőséget okoz, leszokni róla igen nehéz.

Szex bódult állapotban
#alkohol
2023.05.20.

Szex bódult állapotban

Csak egy pár italt iszom. Az még rendben van, ugye? - Lehet, hogy igen, de attól még óvatosnak kell lenned. Az alkohol tolerancia nagyon eltérő szinten állhat különböző embereknél. Némelyeknek mindössze pár ital kell ahhoz, hogy lerészegedjenek.

Mit tehetünk a függőség ellen?
#szenvedélybetegség
2023.05.16.

Mit tehetünk a függőség ellen?

A szenvedélyek, függőségek sokfélesége lehetetlenné teszi, hogy egységes és konkrét terápiáról lehessen beszélni. A szenvedélybetegségek közös eleme többnyire a menekülés motívuma, és ezen a nyomon indulva visszafelé kell keresni a gyógyulást.

A dohányzás levezeti a stresszt?
#dohányzás
2023.05.09.

A dohányzás levezeti a stresszt?

A dohányzásról való leszokás pozitív hatásai – kevesebb egészségügyi probléma, kisebb esély rák kialakulására, boldogabb, tisztább környezet stb. – ma már mindenki számára köztudottak. De sajnos dohányosok milliói képesek újra rágyújtani, csak azért, mert stresszhelyzetbe kerültek, és szeretnének megnyugodni.

7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkül
#másnapos
2023.05.04.

7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkül

Nem akarsz inni a buliban? Esetleg te vagy a sofőr, aki a többieket a party után hazafuvarozza? Semmi gond, alkohol nélkül is nagyszerűen lehet bulizni!

A másnaposság oka és kezelése
#alkohol
2023.04.29.

A másnaposság oka és kezelése

A másnaposságot egyrészről az alkohol mérgező hatása okozza, másrészt a jelentkező elvonási tünetek. Mit tehetsz, hogy elkerüld a kellemetlen tüneteket?