fesztivál
#Drog, cigi, alkohol

A nyári fesztiválok veszélyei

2010.05.01.
1 perces olvasási idő

Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.

Ahol nagy a tömeg, ott bizony előkerülnek a zsebtolvajok is. Kész aranybányába csöppenek, hiszen meglehetősen sok az üresen hagyott sátor, a részeg fiatal… Elegendő csak kifigyelniük, hogy melyik társaság melyik placcon sátorozik, majd megvárni, amíg továbbállnak és szabad út nyílik minden érték felé, ami a sátorban maradt. Nyilván nem fogtok a bandából őrt állítani a sátor elé, de arra érdemes odafigyelni, hogy nagy értéket ne hagyjatok magára!

Még jobb, ha olyan dolgokat, melyek nem feltétlenül szükségesek és sokba kerülnek, el sem viszel. Ha mégis van nálad valami, amit semmiképpen sem szeretnél elhagyni, akkor azt mindig tartsd magadnál! Kerüljön a belső zsebedbe, vagy ha táskádba rakod, akkor ügyelj rá, hogy olyan helyen legyen a cipzár, melyhez mások nem tudnak hozzáférni.

Legyen nálad elég pénz

Természetesen nem érdemes felesleges dolgokra szórni a pénzed, de fontos, hogy még otthon átgondold, hogy mire kell majd költened. Célszerű valamivel több pénzt vinned Magaddal, mint amire előreláthatólag szükséged lesz, mert sajnos bármi közbejöhet, amire nem számítottál. Miután kifizettél mindent, amit kellett (belépők, kaja, pia stb.) érdemes a maradék zsebpénzed napokra felosztanod. Így egyik nap sem fogsz túlköltekezni, viszont mindig lesz a zsebedben annyi, hogy felhőtlenül jól érezhesd magad.