sok a gond

2011.06.16.
Hello
Nem is tudom hol kezdjem. Elindultam egy lejtőn és nem tudom hogy forduljak vissza. 15 éves vagyok. Eleinte kipróbáltam a cigit, majd rászoktam(2 éve dohányzok napi 7-8 szál) majd a füvet, most heti 3szor szívok zöldet és mellette inhalánsokat használok, néha crack kokaint is. Heti kétszer iszok, akkor nagyon durván. Úgy érzem kezdek megőrülni. Én nem így akarok élni, de mégis ezt teszem. Esténként úgy érzem hogy nem vagyok normális.. szellemektől félek, és sátáni gondolataim vannak. Belekeveredtem a bűnözésbe is, mert onnan könnyen lehet pénzt szerezni. Drogot adok el, és nem egyszer loptam már. Azt is terveztem hogy kellene kirabolni vmi jó helyet. Akkora gyűlölet van bennem, hogy képes lennék egyeseket megölni. Általában olyan vagyok mint egy idegroncs. A környezetem csak egy ártatlan srácot lát bennem, én ugyérzem hogy legbelül maga az ördög vagyok. A barátnőm is szakított velem. Csak azok a haverjaim vannak akik ugyanebben a helyzetben vannak mint én. Mit tehetek? Én próbálom ezeket abbahagyni, de nem megy.
A másik: Mint mondtam dohányzok, és félek hogy nyelvrákom van. Olvsatam a tüneteiről. A nyelvem oldalán nincsenek vörös foltok (persze a természetes piros szín megvan, az ugy tudom normális) A felszínén néha fehéres foltok vannak, azok "letörölhetők", de a nyelvem hátsó részén van 2 piros nemtommi. Mint egy pattanás. És egy ugyanilyen van mégegy csak az fehéres színű. A torkomban egy csomót érzek. Kipróbáltam: ha egy napon nem szívok cigit, akkor nem érzem a csomót, nem kapar a torkom. De néha olyan mint ha be lenne dagadva. Néha az étel is megakad a torkomon.. általában az első falat. De ez ritkább. lehet hogy gyorsan eszek.. Mondtam otthon ezeket a tüneteket(azt nem hogy mire vonatkoznak) de azt mondták majd elmúlik. a Fogorvos esetleg a szájrákot tudja azonosítani?

Szakértőnk válasza a sok a gond kérdésre

Kedves Levélíró!

A szájüregi daganatok felismerésében valóban fogorvos a szakember, de a háziorvos is észre fogja venni, ha valami komoly problémád van. Érdemes volna felkeresned őt, és beszámolni a nyelési nehézségeidről, valamint az aggodalmadról. Valószínűleg teljesen meg fog nyugtatni, esetleg továbbküld fül-orr-gégészetre a gombócérzés miatt. Ne aggódj, kicsi arra az esély, hogy ilyen fiatalon valami komolyabb betegség áll a háttérben.

Ez a probléma kisebbik része, amit a leveled első felében leírtál, az sajnos sokkal komolyabb gond. Nagyon jó, hogy motivált vagy a drogozás abbahagyásában, ez az első és legfontosabb lépés! Muszáj lenne beavatnod a problémádba vagy a szüleidet, vagy bármilyen más felnőttet, aki közel áll hozzád. A leírásod alapján szakorvosi segítségre van szükség, méghozzá úgy gondolom, hogy gyermekpszichiáterére. A háziorvos (gyermekorvos) fog tudni segíteni abban, hogy pontosan hol működik a lakóhelyed közelében ilyen szakrendelés. Elképzelhető, hogy fel is fognak venni osztályra, ez valószínűleg jót is tenne neked (ha kikerülnél egy időre a jelenlegi környezetedből).

Kérlek, próbálj minél hamarabb segítséget kérni, mert nem biztos, hogy egyedül tudod uralni a helyzetet.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor