Orvos szeretnék lenni

2011.05.22.
Jó napot kívánok!
Most vagyok 17 éves lány,és 9.-es Sok minden érdekel,de őszintén szólva eddig nem találtam meg azt a szakot ami illene hozzám. Értek a művészetekhez [ rajz,festés...] de úgy gondolom hogy ebből mára már nem lehet megélni,meg túl sok elvárás van,főleg egy nő számára. Megélni nem lehet.
Aztán apáca akartam lenni,elvonulni és csak lenni.
Szerettem volna már pszihológus is lenni,de valahogy ez távol áll tőlem [ megutáltam őket,annyiszor vizsgáltak már], akartam már ügyvéd lenni.... szóval minden.
Most egy pozítív hatás volt rám,és orvos szeretnék lenni. Letudna nekem mindent írni ami ehez a szakmához kell? Hisz ön is az=)
Előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Orvos szeretnék lenni kérdésre

Kedves Levélíró!

Hááát.. nehezet kérdeztél. Ehhez a szakmához hatalmas adag elhivatottság kell. Az egyetemi éveket én kifejezetten megerőltetőnek, nehéznek mondanám, de ez csak a szakma elsajátításának az időszaka. Ilyenkor leginkább az szükséges, hogy az ember leüljön a fenekére és addig ne álljon fel, amíg meg nem tanulta a napi betevő mennyiséget

Amikor már dolgozik az ember, akkor a legfontosabb tulajdonság szerintem az empátia. Vagyis a beleérzés képessége, hogy az ember átérezze, megértse azt, ami a betege lelkében zajlik. Ez sok esetben fontosabb, mint a szó szerint vett gyógyítás (értsd: vizsgálatok, gyógyszer felírása) maga. Fontos, hogy gyorsan tudj döntést hozni, jó legyen a logikád. Egy jó orvosnak naprakésznek kell lennie, tehát a mindennapi feladatokon túl el kell járni konferenciákra, továbbképzésekre.

Fel kell készülnöd arra is, hogy sajnos napjainkban nem könnyű az egészségügyi dolgozóknak, hiszen a munkakörülmények elég sok kívánnivalót hagynak maguk után. A bérek úgyszintén. Ha ezektől a tényezőktől elvonatkoztatunk, akkor nagyon klassz dolog orvosnak lenni, és borzaszóan jó érzés, amikor valóban segíteni tudunk valakin.

Sok sikert!

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor