hogy tudjam meg hogy tetszek-e neki

2011.02.11.
Kedves Doktornő!
Én egy 13 éves lány vagyok.1. óta szerelmes vagyok az egyik osztálytársamba.A történetem nagyon hosszú, megpróbálom röviden elmondani.
Szóval ,kicsi koromban nem voltam túl szép, mindig rámásztam, de hát még kicsi voltam és nem értettem mit is csinálok pontosan. Már 7-es vagyok ,nagyon megváltoztam, lefogytam, más a hajam szóval nagy változáson mentem át.én 7 éven keresztül szerelmes vagyok belé.Nem tudom eldönteni mit érez irántam.Barátok vagyunk-e egyáltalán, vagy az se? Nem tudom.Sok dolgot csináltam, pl. amikor mellé ültettek megírtam a háziját hogy ne kerüljön bajba stb. Az egyik osztálytársam azt állítja hogy van barinője, a másik meg aki nagyon jó barátja, azt mondja nincs, hülyeség csak kitalálta.Az a vicces hogy a 15 lányból 10 bele volt zúgva. szóval nagyon helyes.Egész nap ő jár a fejemben, csak rá gondolok, róla álmodok, sokan mondják a barátaink hogy összeillünk, meg tanárok is hoztak már ciki helyzetbe vele, és akkor mind a ketten elpirultunk.Órán néha látom hogy néz, én is ránézek, aztán elkezdünk mosolyogni és elfordulok:( Olyan hülye vagyok.Nem merek a szemébe nézni! Ez miért van? Az a helyzet hogy olyan gyáva vagyok, hogy amikor felelsz vagy merszeztünk(ez egy játék) még csak megsimogatni sem mertem.Valahogy nem merem, félek...De néha olyanokat gondolok hogy ha azokat a perceket vissza tudnám hozni, megtenném! Nagyon szeretem, de nem tudom hogy derítsem ki hogy tetszek-e neki.Meg nem akarok mindig én kezdeményezni mindent, a beszélgetéseket, meg a többit.Attól félek, azért nem közeledik mert emlékszik arra hogy kicsi koromban szerettem.De hát még a szülinapi bulimra is eljött!Nem értem őt! Kérem segítsen! Hálásan köszönöm:D

Szakértőnk válasza a hogy tudjam meg hogy tetszek-e neki kérdésre

Kedves Kérdező!

Bizony ez egy komoly, hosszú szerelem, amiről itt most mesélsz! Teljesen természetes, hogy a szemébe is nehezen nézel, amikor pedig megérinthetnéd, megrémülsz, hiszen nagy érzéseket mozdít meg benned! Egy módon tudhatod meg, hogy ő hogyan érez irántad, mit gondol erről a helyzetről, ha tőle kérdezed meg. Persze nem kell egyből fejjel a falnak rohanni, csak szép finoman! Beszélgessetek a kapcsolatokról, vezesd be óvatosan a témát, akár mesélhetsz egy történetet, hogy képzelje mi történt egy barátnőddel, vagy haveroddal – (és itt jöhet valami történet, bármi, ami kapcsolatról szól – összejöttek, szakítottak, rájött, hogy megcsalja, beleszeretett egy külföldibe, szóval bármi). Így elkezdhettek beszélgetni a kapcsolatokról, és szép lassan arra is rákérdezhet, neki van-e barátnője, mi volt a legkomolyabb kapcsolata, hisz-e a fiú-lány barátságokban. Ha úgy érzed, megvan a részéről a kellő nyitottság, arra is rákérdezhetsz, hogy mivel nagyon nehezen rajta kiigazodni, meg kell hogy kérdezd, ő hogy tekint rád… barátként, vagy osztálytársként, vagy hogy? Érezni fogod majd, hogy meddig mehetsz el a kérdezősködésben, nem kell túlerőltetni a dolgot, ha azt látod, nem szívesen beszélget ilyenekről.

Meglátjuk, hogyan reagál! Drukkolok;)

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor