kinek hideg a keze,forró a szerelme...

2011.01.16.
kedves szakértő!
lenne egy olyan problémám,hogy a kezem és a lábam folyamatos jelleggel jég hideg! sokan azt mondják,hogy ilyenkor kezdjek el tornászni,vagy maszírozni a kezem...de mozgás hatására meg belilul! már voltunk orvosnál is és azt magyarázta,hogy lehet az alkatomtól...(mert magaságomhoz képest elég vékonyka vagyok) -168cm-42kg
és aztmondták hogy majd elnövöm... de ezt nem értem! meg h lehet az idegességtől... de fogalmam sincs,már mit csináljak,nem merek saját magamhoz sem érni,mert olyan,mintha halott lenne a kezem és a pasimnak szerencsére jó meleg keze van,de én őt meg mindíg lefagyasztom... és már 3 fajta gyógyszert próbáltam,már próbáltam hízni,van zselés kézmelegítőm... és szoktam maszírozni,melegvízalá tenni,de ha abbahagyom,2perc nem kell és visszahül! nem tudom, mitől lehet ez,de még nyáron is hideg és nincs érrendszeri problémám se,mert már szűrésen is voltunk... már fogalmam sincs,hogy mit tegyek! talán ez is a tinikorral jár együt?

Szakértőnk válasza a kinek hideg a keze,forró a szerelme... kérdésre

Kedves Levélíró!

A tinikornak nem feltétlen velejárója a hideg kéz. Mivel a szűrések semmilyen fizikai elváltozást, biológiai problémát nem mutattak ki, így sokkal inkább a stresszre gyanakodhatunk. A stressz, fokozott belső lelki feszültség eredményezhet keringési változásokat, például amikor épp izgulunk, akkor a testünkben lévő vér eloszlása megváltozik, kevesebb vér jut az ujjakba, és a törzsünktől távolabb eső részekbe. Próbáld ki az autogén tréninget, relaxációt, ez segít harmonizálni a véráramlást, elősegíti a testi, lelki nyugalom kialakítását, fenntartását. A módszert legeredményesebben tanfolyamon tudod elsajátítani, de vannak a neten letölthető hanganyagok, szövegek is! A módszerről találsz egy rövid leírást a honlapomon (http://www.lelek-harmonia.hu/relaxacio.html), de arra bíztatnálak, hogy olvass még utána a neten is!

Sok sikert és kitartást kívánok hozzá!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor