Nagyon rossz..

2010.12.04.
Jó napot!
Mostanában sűrűn veszekedtem anyukámmal...És sok rossz érzés kavargott bennem..Ki békültünk már..És azóta eléggé kivagyok idegilek...Már régebben voltak pszihés gondjaim, mikor apummal elváltak..És egy új férfi jött volna be az életünkbe..Ezen vesztünk össze.:(:(..Mára már hozzánk költözött...Meg az iskolában is sokat idegeskedek a jegyeim végett...Reggel 6-06ig suliban vagyok.. És jelentkeznek ilyen tünetek: szív körüli fájdalom, újhegy bizsergés, tenyér izzadás, a fejem bal oldalán néha kiráz a hideg...És egyik este nagyon elkezdett a fajam zúgni, valamint tompán hallottam, és nagyon úgy éreztem agyvérzésem lesz...ez 5másodpercig tartott..és elmúlt...Anyumék szerint a fáradság meg a sok stressz..de nem agyvérzés, stb..mivel 16éves vagyok..
És pánikbeteg is vagyok...szóval ha nagyon gondolok valamely betegségre, jelentkeznek a tünetek..
Lehet az idegeimmel van a baj, hogy rázza a fejem néha?? és agyvérzésem lesz???? Köszönöm válaszát:)

Szakértőnk válasza a Nagyon rossz.. kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is megnyugtatlak, hiszen arra nagyon kicsi az esély, hogy ilyen fiatalon agyvérzésed legyen. A tüneteid kialakulásában valószínűleg a lelkiállapotod és a kimerültség játszik szerepet elsősorban. Azt javasolnám, hogy keresd fel a háziorvosodat, mert néhány vizsgálatot mindenképpen el kellene végezni azért, hogy a testi elváltozások kizárhatóak legyenek. Emellett jó lenne, ha őszintén tudnál anyukáddal beszélgetni az otthon kialakult helyzetről. Nem lehet könnyű neked sem és neki sem az a változás, ami bekövetkezett a közös életetekben. Azt hiszem, ha ő is őszinén elmesélné neked, hogy mi miatt fontos neki az új élettársa és te is elmondanád, hogy mi zavar benne, mitől tartasz; akkor megkönnyebbülnétek és jobb lenne a légkör.

Ha úgy érzed, hogy nem tudtok megbirkózni a problémával, akkor pedig pszichológus segítségét kellene kérned, vagy inkább kérnetek, anyukáddal együtt.

Minden jót kívánok!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor