kerem segitsen

2010.10.19.
nagyon ketsegbe vagyok esve..:((..a baratom most harom hete el ment egyetemre..eloszor minden rendben volt ..most pedig azt szeretne ha szakitanank...vagyis a tegnap este felhoztam egy kenyes temat (az edesapjaval kapcsolatosan aki ezelot par eve meghalt ,megkerdeztem hogy igaz e hogy az edesapja meg halt)erre o azt mondta hogy akor fogjam ugy fel hogy most mar nem vagyunk egyutt...utana probaltam tobszor is elmagyarazni hogy ezt csak azert hoztam fel mert o mindig azt mondta hogy job h szakitunk mivel o mar igyis sokat szenvedet es hogy o mar nem akarja hogy szenvedjen es jobb lesz ha szakitun most mint 1 ev vagy tobb ev mulva....nem vette fel a telefon (utana mar ki is kapcsolta a telefonjat)par orara ra irt nekem uzenetet hogy lassa mit csinalok valaszoltam es megkerdeztem hogy o mit csinal valaszolt utana mondtam hogy le kell fekdnom aludni mert koran kell kelnem es azt is irtam neki hogy ha szeretne beszeljunk ma....ma del tajkt irtam neki egy uzenetet de meg most sem valaszolt....mikor azt kerdeztem a tegnap tole hogy mar nem erdeklem akor azt mondta hogy nem igy van ..erdeklem.(azt is mondta hogy ha ezelot 2 evvel talalkoztunk volna vagy majd 5 ev mulva biztos hogy egyutt hazason haltunk voln a meg).es nagyon szeretne mar nem erzni senki irant semmit es hogy mar mindenbol elege van...kerem segitsen mit tehetnek hogy ujra egyutt legyek vele?
mit tegyek hogy erze a szerelmunk mindent at veszelhet:(?mar egyszerunk ki vagyok lelkileg keszulve nagyon faj a szivem..:((

Szakértőnk válasza a kerem segitsen kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is a legfontosabb, hogy ez a fiú biztosan szeret téged, talán túlságosan is, és pont ettől fél, hogy újra elveszít valakit, aki nagyon szeret. Hiszen ez történt az édesapjával is, elveszítette azt, akit nagyon szeretett. Nem dolgozta még fel az apukája halálát. És most fél, hogy te is túlságosan fontos vagy neki, és azt reméli, hogy azzal, ha szakítotok, nem mélyül el még jobban a kapcsolatotok, megelőzi az újabb csalódást, az újabb veszteséget. Biztosan nagyon nehéz most neked, és neki is. Azt fontos vele éreztetned, hogy oké, megérted az érzéseit, el is fogadod, de azért ezt mégsem csinálhatja veled, hiszen te szereted, és vársz rá, ha kell, csak tudd, hogy van értelem várnod rá. Legyél türelmes, ezt a problémát először neki kell megdolgoznia a lelkében, addig nem is tudsz mit tenni, ha ő fel sem veszi a telefont. Most mérges, csalódott, szomorú, de ez mind nem neked szól, hanem az apjának. Az ő elvesztését nem tudta feldolgozni, talán haragszik is rá, hogy elment. Téged nagyon szeret, csak attól fél, ugyanaz fog történni veled is, mint az apukájával (csak te nem meghalsz, hanem elhagyod). És ezek nem tudatos dolgok, ezek teljesen tudattalanok, azért fölösleges is neki egyenlőre ezeket elmondanod, úgyse fogadnád el. Arra figyelj, hogy ő sose bizonytalanodjon el abban, hogy szereted, emellett pedig figyelj a saját határaidra is. Csak azért, mert neki éppen nagyon rossz, tekintettel kell lennie rád is, nem kapcsolhatja ki a telefontját, mert akkor te meg halálra aggódod magad, hogy mi van. Segíteni tudod az ő bizalmát, lelki biztonságérzetét azzal például, hogy bár most épp szakítani akar, ezt elfogadod, de azért minden nap felhívod egy öt percre, csak hogy hogy van, mi újság. Lehetőleg ugyanabban az időpontban keresd, add meg neki azt a fajta biztonságérzetet, hogy tudja, ekkor és ekkor hívni fogod, bármi történjék is. Meglátjuk, hogyan viselkedik majd az elkövetkezendő napokban!

Fel a fejjel, kitartás!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor