idegesség

2010.10.01.
Tisztelt Szakértő!
14 éves lány vagyok, és az a problémám, hogy folyton ideges és feszült vagyok...
a legnagyobb baj ebben , hogy a kezem folyton a számban van. Olyan csúnyán lerágom az egész körmöm meg a bőrt is, hogy nagyon szégyellem. Nagyon sok mindent kipróbáltam, hogy le tudjak szokni, de sehogy sem sikerül. Azt is végiggondoltam, hogy miért vagyok ideges. Igazából mindenért. És ezellen is próbáltam tenni. Már annyira rászoktam a rágásra, hogy amikor tényleg nem vagyok ideges, akkor is rágom...
Hogyan szokjak le erről a folytonos idegeskedésről és a kezem rágásáról? Illetve hogyan mulaszthatom el a " magamon ejtett sérüléseket" ? Van valami készítmény a köröm- és környéke megszépítésére?
A válasz előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a idegesség kérdésre

Kedves Levélíró!

Ez nem egyszerű dolog, de tényleg csak úgy tudsz felhagyni a rágással, ha tudatosan figyeled magad. Amint észreveszed, hogy rágcslász, hagyd abba rögtön. Egy idő után meg tanulsz erre olyan szinten figyelni, hogy már el sem fogod kezdeni rágni a körmeidet, mert észreveszed magad Gyerekenek kapható olyan ecsetelő, ami keserű ízű, így gyorsan abbahagyják a rágcsálást, de szerintem ilyesmire neked nincs szükséged.

Olyasmit is kitalálhatsz, hogy ha rágcsáláson kapod magad, akkor inkább bekapsz egy rágót, ezzel is levezetheted a feszültséget. A körmeidre vehetsz átlátszó körömerősítő folyadékot, a bőrt pedig bekenheted pl. Bepanthennel, ami gyorsítja a gyógyulást. Meglátod, milyen szép kezeid lesznek, ha felhagysz ezzel a rossz szokással!

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor