Heteroszexualitás határai...

2010.09.26.
Tisztelt doktornő/úr!

Már régebben fordultam a kamaszpanaszhoz, azzal a gonddal, hogy engem egy férfi test jobban felizgat, mint egy női... Most kicsit részletesebben is belemennék, mert sok új tapasztalatot szereztem, amik talán befolyásolják az eredményt...

Nagyon de nagyon ritkán használok pornót önkielégítéshez. Eleinte még magamhoz sem mertem nyúlni, mert annyira szégyelltem, de aztán lassan megértettem, nincs miért szégyenkezni, mert ez természetes dolog (persze a kultúrált emberi viselkedés keretein belül)... De olykor mégis használok pornót, esetleg azért, mert egyáltalán nem vagyok képes könnyen felizgulni, vagy azért, mert olyanok a körülmények, hogy egy kicsit "gyorsabbra" akarom fogni. Ha használok is, neten keresztül nézek, de egy hetero pornóban is csak a férfit nézem, ugyanis...

...1; Sosem volt még nemi aktusom, ezért nem tapasztaltam, milyen lánnyal együtt lenni.

...2; Már nemegyszer láttam más fiúkat, ahogy éppen... könnyítenek magukon, finoman szólva. Sajnos ennél durvábban csinálták.

...3; Női orgazmust ugyebár nem tudok átélni, de azt teljesen tudom, milyen a férfi orgazmus, és egy videóban, ha két férfi épp... átéli az orgazmust, akkor természetesen mélyebben bele tudom magam élni, mintha nők tennék ugyanezt.

...4; felsőbbfokú örömszerzési módokat tanultam ki, mert felhagytam az állandó, felszínes orgazmushajszával, és a "ki lő nagyobbat / ki megy el elsőnek" versenyeket is mellőzöm a fiúvécében... A PC-izmaim elég erősek ahhoz, hogy az ondót visszatartva nagyon nagy orgazmust éljek át, és egymás után annyiszor, ahányszor akarom. Persze ez most nem olyan fontos, a lényeg, hogy ezt nem tudom női alakokra kivetíteni, hanem csak férfialakokra. Nem tudom a női örömöt vizuálisan élvezni, ez csak férfi örömmel működik.

Abban biztos vagyok, hogy nem vagyok sem homo- sem biszexuális. Nem egy ajánlatot kaptam (sajnos itt jár a mai világ...) bi-és homoszexuális fiúktól egy-egy "alkalomra", de mindig visszautasítottam. Mert valamiért csak a fantáziámban élénkek ezek a jelenségek, a testemben nem sok vonzódás van egy-egy aktushoz, maximum annyi, mint egy hétköznapi heteroszexuális fiúnak, esetleg némi kíváncsiság. De alapvetően lányok társaságát, főként a jelenlegi barátnőm társaságát részesítem előnyben.

És azóta egy újabb indokot fedeztem fel..

Amióta az eszemet tudom, az iskolában lányok vettek mindenütt körbe, csak lány barátaim voltak. Az osztályomban általános iskolában 30 főből 6 fiú volt összesen, és egyikkel sem voltam jóban az öt közül, mert mindegyik cigizett, ivott stb... ezért csak lányokkal barátkoztam.

Most, középiskolában sem változott semmi. Reméltem, hogy az új suli új lehetőségeket fog nyújtani, de még mindig semmi változás... közel 40 főből 10 fiú van az osztályban, és azon a tagozaton, ahova én járok, az osztály fele ott van (20 fő), a másik fele a másik tagozaton, és ahol én vagyok, 4-en vagyunk fiúk.
Az életemből a normális férfi kapcsolatok, mind baráti, mind családi, egyaránt hiányzik. Apa nélkül nőttem fel, nem volt, aki betöltse a férfiszerepet, ezért anyámnak kellett azt megtennie, és nekem a női szerepet. sajnos mindig is a nőiesség vett körbe, mintha valami... szektának a tagja lennék, ahol csak nők vannak.
És most össze vagyok zavarodva... ezért írtam a kamaszpanasznak egy kérdést... Ön szerint ez még a normális határokon belül van? 15 éves leszek nemsokára, és aggódok, hogy kialakul-e még bennem valaha a nők utáni erőteljes testi vonzalom, mert sajnos a férfiak iránt erősebb. De abban is biztos vagyok, hogy férfival teljes, szexuális aktusom sosem lesz, csak nővel. És nem tudom... hogy normális-e egyáltalán, amit csinálok? Az indokokkal magyarázható lehet ez? Életemben nem láttam élő női meztelen nőt, azonban edzőteremben, uszodában, szaunában stb... rengeteg meztelen férfit láttam. És mivel nagyon nem tudok választani, vagyis nincs választási lehetőségem... lehetséges, hogy ezért alakult ez ki?
Elnézést a nagyon hosszú üzenetért, de nagyon frusztrál a dolog...
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv!

Szakértőnk válasza a Heteroszexualitás határai... kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban a női környezet, apai – férfi minta hiánya vezethet a homoszexuális érdeklődéshez. Emellett ha nem nagyon vagy jártas a fiúkkal való haverkodásban, akkor az azt is eredményezi, hogy egy fiúval való kapcsolat alapvetően izgalmasabb, hiszen nincs benne rutinod. Tudod, mindig az „egzotikus” kell, az, ami szokatlan. Hogyan kaptál homoszexuális ajánlatokat? Honnan érzeték ők, hogy neked lehet ilyen ajánlatot tenni? Egy átlagos fiút nem gyakran környékeznek meg olyanok, akik a saját nemüket kedveleik… mit sugárzol magadból, mit láthatnak rajtad? Ha valóban el akarsz indulni a heteroszexualitás útján, akkor kezd el aktívan gyakorolni, milyen az férfinak lenni – mivel az édesapádtól ezt nem láthattad, ezért ez most kell bepótolnod. Csinálj férfias dolgokat, küzdősport, extrém sportok (sziklamászás, air soft, stb.) csúnyabeszéd, borosta, és hogy ne csak külső dolgokat említsek: határozottság, keménység, csajozás. Keress magadnak fiútársaságokat akár az edzésen, vagy bárhol, ne nyugodj bele, hogy csak lányokkal vagy körülvéve. A dolog akkor fog „perdöntő bizonyítékot” nyerni, amikor a jelenlegi barátnőddel közel kerültök egymáshoz, és meglátod, hogyan reagálsz majd a testére, milyen lesz vele a szex!

Minden jót!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor