Mit tegyek, hogy tudjak végre aludni??

2010.08.28.
15 éves vagyok. Már 6-7 hónapja fáradékony vagyok, szorongok. Mindig fáj a fejem. Most megyek majd gimibe. Állandóan leizzadok, szorongok, görcsölök, ideges vagyok. Ezáltal nem tudok rendesen aludni. Nem vagyok SOHA kipihent.. Fáradtan fekszem le, fáradtan kelek fel. Mintha semmit sem aludtam volna. Nincs önbizalmam se...... Éjjel mindig fent vagyok, ha megfordulok, ha valaki elmegy az utcába....mindig ébren vagyok.
Próbálkoztam már homeopátiás gyógyszerrel, teával. De nincs hatás... Mit javasol, mit tegyek/szedjek hogy végre kipihenhessem magamat?? Nagyon rossz nekem ez az egész: az állandó fáradtság, bágyadtság, fejfájás....

Szakértőnk válasza a Mit tegyek, hogy tudjak végre aludni?? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt tanácsolom, hogy elsőként a háziorvosodat keresd fel. Fizikális vizsgálatra és laborra szükség lenne véleményem szerint. Emellett előfordulhat, hogy továbbküld szakorvoshoz is. Én úgy gondolom (természetesen innen nem tudom ezt megítélni), hogy a fejfájás, izzadás, álmatlanság pszichés eredetű lehet, így amennyiben fizikális eltérés nem igazolható, pszichológus segítségét kellene kérned. Nagyon fontos lenne mihamarabb megoldani az álmatlanságot, hiszen a középiskola elkezdése egyébként is megerőltető lesz testileg-lelkileg. Fittnek és kipihentnek kellene lenned.

Minden jót kívánok!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor