Heteróból meleg lettem!

2010.08.23.
Üdv!
Most 17 éves vagyok, és azt hiszem meleg lettem, pedig eddig a lányokat szerettem!

Miért van ez hogy egész életemben a lányokba vagyok szerelmes, aztán egyszer csak azt veszem észre hogy már 3 éve nem érdekelnek, s most egy fiú iránt érzek ugyanolyan "titokzatos" vonzalmat, amit régen egy lány iránt éreztem? :O
Mostmár biztos hogy meleg vagyok, hisz észrevettem, pontosan amióta eljutottam abba a korba, hogy álljon a péniszem, azóta lányra már nem is állt fel, azelőtt ugye meg azért nem mert annyira kicsi voltam!
De onnan is tudom hogy meleg lehetek, mert szerelmes vagyok és sajnos az illető ezúttal nem lány ... :(

Vissza lehetne valahogy hozni azt a "felfogást", hogy újra a lányokat szeressem?

Fogalmam sincs mitől van ez, de nagyon zavar, és meg szeretnék változni! Létezik erre mód?

Köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Heteróból meleg lettem! kérdésre

Kedves Levélíró!

Egyáltalán nem biztos, hogy meleg lettél. Tinédzserkorban előfordulhat, hogy ideiglenesen vonzalmat táplálsz egy azonos neművel szemben, vagy erotikusnak, szexinek tartod. Ez ahogy jött, el is múlhat. Előfordulhat az is, hogy kicsit össze vagy zavarodva, ezért éled meg a mondjuk a barátságot szerelemként.

Ha nem szűnik ez az erős vonzalom, és ez téged zavar, akkor mindenképpen szakembertől kell segítséget kérned. Ha van, akkor beszélhetsz az iskolapszichológussal. Ha ez nem lehetséges, akkor kereshetsz másik pszichológust is. Attól tartok, hogy az érzések "visszacsinálása" nem olyan egyszerű és nem is lehetséges, ha valóban meleg vagy. Ebben az esetben a cél inkább saját magad elfogadása lenne.

Minden jót kívánok!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor