Idősebb férfit szeretek, mit tegyek?

2010.05.29.
Tizennyolc évvel idősebb pasiba vagyok szerelmes. Megtudta, hogy szeretem, mondja is, hogy felejtsem el meg ilyenek, de ilyet nem kérhet. Buszsofőr, ezért más csajokkal is dumálni szokott. Hogy felejtsem el?

Szakértőnk válasza a Idősebb férfit szeretek, mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha már ő is azt mondta, hogy nem lehet semmi köztetek, akkor valóban az a legokosabb, és magadnak is akkor teszel a legjobbat, ha elfelejted őt. Ez nem megy egyik napról a másikba, és nem is megy magától a dolog. Ehhez egy tudatos, határozott döntés kell a részedről: egyik lehetőség, hogy még sokáig szenvedsz miatta, és azon keseregsz, hogy milyen igazságtalan ez az élettől, hogy pont az nem akar téged, akibe te meg szerelmes vagy, és még esetleg kergeted is ezt az ábrándot, mondván, hátha mégis...

A másik lehetőséged, hogy határozottan, elszántan így döntesz: ok, szerelmes lettél belé, de mivel ő nem akarja, ezért te túl fogod magad tenni rajta, és továbblépsz. Erre a másodikra koncentrálj! Keress magadnak figyelemelterelő elfoglaltságokat, barátokkal való időtöltés, alkotó tevékenységek (rajz, festés, zene, kreatív hobby), bármi, amiben örömödet leled. Barátkozz más fiúkkal is, akik elsőre talán nem tűnnek olyan jónak, mint az egykori szerelmed, ezen ne keseregj, normális, hogy egy szerelem után mindenki más kevesebb nála. Adj magadnak időt, és el fog érkezni a következő fiú, aki megragadja a szívedet. És ha valóban sikeres párkapcsolatra vágysz, ahol szeretet van és megbecsülés, akkor érdemes veled egykorú férfiakra vadásznod!

Minden jót!

Kapcsolódó cikk


Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor