Nem tudom túl tenni magam rajta..

2010.05.28.
Kedves Doktornő!
Én már írtam sok levelet és próbálom megfogadni azokat a tanácsokat amiket adott. De ma történt velem olyan dolog ami nagyon fáj. Szakítottak velem több mint 3 hónapja (a volt párom idősebb nálam és családos). Azt hittem túl vagyok a nehezén és ha látom már nem lesz olyan rossz de ez bebizonyosodott, hogy még egyeltalán nem így van. Mert most úgy érzem bármit megtennék azért, hogy visszajöjjön hozzám. De erre hiába várok ezt én is tudom, de miért olyan nehéz elszakadnom tőle? Pedig mindnet megteszek azért, hogy könnyebb legyen (barátaimmal vagyok, családommal, olvasok, zenét hallgatok stb) és ez segít de csak ideig óráig.
Őszintén szeret ő még engem? Hazudni tud valaki úgy hogy közben tényleg azt mutatja hogy imád? Tényleg lehet olyan, hogy akármennyire is szeret engem nem tudja elhagyni a családját?
A felesége és ő közötte lehet még bármiféle szexuális kapcsolat? A bizalmat nem csak egyszer lehet eljátszani?
Nagyon magam alatt vagyok és már tényleg nem tudok mit csinálni! Párt keresni magam mellé nem tudok és nem is akarok mert én nem tudok úgy valakivel együtt lenni amíg még másé a szívem és még fáj a hiánya.

Klári
Kérem segítsen!!!!
A

Szakértőnk válasza a Nem tudom túl tenni magam rajta.. kérdésre

Kedves Klári!

Látom, hogy igyekszel elfelejteni ezt a férfit, próbálsz mindent megtenni ezért. Három hónap nagyon rövid idő, teljesen természetes, hogy még mindig fáj a hiánya, hiszen nagyon szeretted / szereted. Ha pedig újra látjuk régi szerelmünket, talán még sok-sok év múlva is felszakadnak a sebek. Nehéz lenne megmondani, hogy mit érez most a férfi, biztosan még gondol rád, az is lehet, hogy talán ő is próbálja túltenni magát a történteken, mint ahogyan te. Őneki most már a családja mellett a helye, ezt választotta, azt nem tudhatjuk, hogy hogyan működik mindezek után a házassága. A gyerekek miatt reméljük, hogy helyrejön a kapcsolatuk. Írtad, hogy a családoddal sokat vagy, azt azonban nem írtad, hogy a szüleid együtt vannak-e, vagy elváltak. Én most azt feltételezem, hogy együtt vannak. Mit szólnál, ha az édesapád elhagyna titeket egy veled egykorú lányért? Hogyan fogadnád? Mit gondolnál az egész helyzetről? Tudom, hogy nagyon fontos volt neked az a férfi, de most hoznod kell egy fontos döntést: szenvedhetsz még sokáig miatta, haragudhatsz magadra és az egész világra, és azt is remélheted, hogy talán majd egyszer hátha rájön, hogy te vagy neki az igazi… vagy hozol egy határozott és magabiztos döntést: „elég ebből, elegem van a rossz kedvből, ezzel nem megyek semmire sem. Megmutatom mindenkinek, hogy igenis túl tudok lenni egy szerelmi csalódáson, igenis megérdemlem, hogy jó kedvem legyen!”

Hajrá!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor