Nem tudom mit érzek

2010.05.24.
Üdvözletem!
Abban a helyzetben vagyok, hogy nem tudom eldönteni mit is érzek igazán...
Ugye ha valaki szerelmes, vagy tetszik neki az illető, a gyomrában és a torkában elkapja az a furcsa érzés, de nekem csak egyszer volt ilyen, még a legelején. Ha a képét nézem akkor sem mozdul meg bennem semmi, azt hiszem, pedig tetszik. Sokat gondolkodom hogyan is címkézzem az érzéseimet iránta, talán fellángolás, de utána olvastam és azt írták hogy a testi örömről szól ez a fajta érzelem, nekem pedig nem ez van. Mikor nem látom, azt kívánom bárcsak vele lehetnék, mindent vele szeretnék csinálni, és amikor a közelében vagyok megnyugszik a lelkem.
Még nem is ismerem igazán, ez a másik helyzet... eleve nem hiszek az első látásra szerelemben, mégis csak vele tudnám elképzelni az életem!
Kérem segítsen, mi ez az érzés? Lehet szerelem?

Szakértőnk válasza a Nem tudom mit érzek kérdésre

Kedves Levélíró!

A szerelmet mindenki kicsit máshogy észleli, mindenkinek kicsit mást jelent. Furcsa érzés a torokban, gyomorban, hiányzik, amikor nincs veled, alig várod, hogy újra találkozzatok, szinte a semmiről is órákig el tudtok beszélgetni, csak úgy repül vele az idő, és ha újra meglátod, hevesebben ver a szíved, stb. Sokan azt mondják, hogy a szerelmet felismerjük, amikor ott van. Érdemes valóban elkülöníteni a fellángolástól, ami inkább a testi vonzalmon alapul, és könnyedén elillan. A szerelem hosszan tart, ott marad a fellángolás után is. A leírtak alapján simán lehet, hogy szerelmes vagy. De talán nem is fontos, hogyan hívjuk ezt… Ha jól érzed vele magad, és szeretnél vele lenni, akkor mindegy, hogy azt mondod, szerelmes vagy, szereted, vagy hiányzik. A lényeg, hogy ez valami nagyon pozitív érzés, amit inkább át kell élni, élvezni!

Minden jót!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor