Idősebb férfiak

2010.05.23.
Jó estét!
Az a problémám, hogy jóval idősebb férfiakhoz vonzódom, és 17 éves vagyok. Jelenleg is 29 éves barátom van, de erről a szüleim (és senki) nem tudnak, ő az első barátom. Nagyon szeretjük egymást, de én is meg ő is félünk, hogy elveszítjük egymást, mivel még fiatal vagyok, és nem volt eddig barátom. Már 6 hónapja együtt vagyunk, megvolt az első együttlétünk is. Előtte bárhogy akartam, egyszerűen nem vonzódtam egy koromhoz illő fiúhoz sem, pedig bő a választékom, csomóan udvarolnak(nának). Erről a kapcsolatról senki sem tudhat, az okát nem írhatom le. Nagy probléma lenne ez, hogy jóval idősebb férfiakhoz vonzódom, és nem a korombeliekhez? Szinte csak 20 év fölötti fiúk jönnek be...Anyunak párszor célozgattam rá, hogy idősebb férfiakhoz vonzódom, de ő azt mondta, hogy pedig jobb lenne, ha az első kapcsolatom egy korombeli fiúval létesíteném :( Mivel nagyon szeretem a barátomat, soha nem akarom elveszíteni, és ő sem engem, de ha esetleg mégis megtörténne, én tönkretenném az ő életét, mert ilyen korban azért már nem úgy van, hogy jönnek-mennek a barátnők. köszönöm!!

Szakértőnk válasza a Idősebb férfiak kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is érdemes lenne elmondanod anyukádnak a dolgot, hiszen előbb-utóbb ki fog derülni, és az csak rosszabb, ha máshonnan tudja meg. Ha máshonnan hallja, akkor tényleg azt a látszatot keltitek ezzel, hogy ezzel a kapcsolattal valami probléma van, hiszen titkolni kell. Minél természetesebben tudod ezt kezelni, annál természetesebben fogja kezelni a környezeted. Amellett pedig, ha komolyan gondoljátok, akkor csak gondolj bele, nem élhetitek le az egész életeteket titokban. Meddig fog ez tartani?

Amikor egy lány idősebb férfiakhoz vonzódik, sokszor azt láthatjuk, hogy az apa-lánya kapcsolatban van valami probléma, meg nem oldott nehézség, és ezért halljuk gyakran, hogy ez apa-komplexusra utalhat. Ezért keressük az idősebb férfiakat, mert talán apa-pótlékra van szükségünk (biztonság hiánya, törődés hiánya, apai szeretet hiánya, stb.). Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a te esetedben is ez van, ez csak általánosságban igaz. Ezt te tudod eldönteni magadban, rád igaz-e ez. Nincsen az idősebb pasikkal semmi probléma, csak akkor, ha neked jelent ez problémát valamiért.

Ha valamiért már nem vagy boldog a barátoddal, csak azért ne maradj vele, mert ő már nem tudna mit kezdeni az életében. Ezt egyébként ő maga mondta, vagy ez csak a te félelmed? Nyugodj meg, a 40 éves pasik is borzasztóan sármosak tudnak lenni, fölöttük nem jár el úgy az idő, mint a nők fölött. Ők még 35 évesen sincsenek elkésve a házassággal, gyerekekkel, sőt, talán pont ekkorra kezdenek megérni a feladatra!

Üdv,

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor