Megtetszett a barátom barátnője

2010.04.18.
tudja kedves hölgyem/uram, nem érzem hogy szervesen e világhoz tartoznék, mintha csak lennék itt, és nem élnék.
Minden apró dolog miatt bűntudatom van.
De mostanában talán olyan dologért van bűntudatom, ami jogos is.
Eddig még nem tettem semmit, de tudja van egy barátom, akinek nagyon tetszik a barátnője, szinte elvette az eszemet. Már vagy fél éve tetszik a lány, de nem mertem odamenni hozzá, vagy megszólítani, és most a barátom barátnője, így el akartam kerülni, hogy megismerkedjek vele.
De nem sikerült. Egyik alkalommal hogy beszélgettem a barátommal, odajött a barátnője is, és önkéntelenül is kicsit elbeszélgettem vele, és ez az őrületbe kerget. Tudom, hogy nem helyes, de legszívesebben elszeretném tőle a lányt.
De nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy valkinek ártottam, de a lány nélkül se tudok élni. Mit tehetnék?

Szakértőnk válasza a Megtetszett a barátom barátnője kérdésre

Kedves Levélíró!

Sokszor az kell nekünk, ami nem lehet a miénk, ami valamiért tilos, és ezért még izgalmasabbá válik. Használd ki ezt a lehetőséget arra, hogy megismerd a lányt, jó barátok legyetek, talán az is kiderül, hogy nem is olyan ő, mint ahogyan te azt elgondoltad magadban. Az, hogy barátkoztok, még nem bűn. Emellett pedig, ha szereti a barátodat, úgysem lenne lehetséges, hogy elszeresd. Ha valóban a barátod, akkor próbálj meg örülni annak, hogy nem egy csalfa lányt fogott ki magának. Ha pedig el lehetne szeretni ezt a lányt, akkor pedig előbb-utóbb te nem tudnál megbízni benne. Hiszen mi van, amikor jön majd egy fiú, és tőled is elszereti? Ha egyszer megtörtént, miért ne történne meg még egyszer? Gondold végig, mi az, amit annyira szeretsz ebben a lányban. Talán olyasvalamit szeretsz benne, amit úgy is tudnál élvezni, hogy csak a barát-barátja vagy.

Üdv,

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor