Állandón veszekszünk a barátnőmmel?

2010.04.17.
17 eves fiu vagyok.mar jo ideje van 1 baratnom(3 evnel tobb es 1 evvel nagyobb mint en)aki az elejen total hujere vett.hazudott megcsalt nm hitt nekem meg az hitte h megcsalom 1 osztalytarsaval.o elegge xar baratikorokbe volt(nm xeretnem rexletezni).nm drogozott meg ilyenek de a baratnoi elegge...ordinarek voltak.sokzoxor irta h tobbet ittak emrt ugyanis majdnem fel evig 1dul volt otthon es a csajok sokxor voltak nalla.engem soha nm hivott emrt minidg azt mondta h elfelejti meg amr sokan vannek emg mar keso...xoval hazugsagok.a nyaron meg vegre emghalgatott h miebe is van es megxakitotta a kapcs a baratjaival.de emg mindgi vexekedunk.es amit exrevettem h minidg a mult beli dolgokon.nm tudom mert de ez eleg zavaro...telleg valamennyi valtozott de megins sokxor hujere vex...meg nm momd el dolgokat idobe.pl a xulinapomon(decemberbe)elment 1 oxtalytarsanak a temetesere.amirol nmis melitett nekem.a dolog total kiboritott es elegge sunyan oxevextunk.az az erzesem h akarattal csina dolgokat.de o azt mondha h nm.igaz en is elegge feltekeny vagyok de gondolom h megvan ra az okom mert megcsalt.tudom h ezt a dolgot nm kenhetem minidg az orra ala.de xeretnek vmi valtozast es foleg h ne meg vexekedjunk.nos az lenne a kerdesem h mit kene csinaljak esetleg holl tevedek/mit mondjak neki mit ne mpondjak.ugyanis kex vagyok neki emgbocsajtani de o sokxor nm mond el dolgokat csak nagyon keson es az megbolondit.nm xeretem h halgasson el dolgokat.barmi legyen mondja el.minidg emgmondtam enki h mondja el es en megbexeljuk a dolgokat h jo legyen mind 2onknek.de o megis azt mondja h fel elmondnai.soha nm fenyegettem vagy nm utottem meg.exembe se jutott.csak nagyon felidegesitett es bevallom nm bexeltem vmi xepen vele.de nm kurvaztam le meg hanso dolgok.szoval ez erdekelni...megis mit tudnek tenni vagy esetleg neki mit modnjak h csinalja ugy h xunjenek emg a vexekedesek.a valaxt elore is koxonom:):)

Szakértőnk válasza a Állandón veszekszünk a barátnőmmel? kérdésre

Kedves Levélíró!
A barátnőd valószínűleg nem akarattal csinálja mindazt, amit tesz. Nem is miattad ilyen, biztosan meg vannak ennek az előzményei az életében, talán a családjából hozza ezeket, nem tudom, milyen a családi háttere, de biztosan van egy szigorúszülő valahol. Amikor konfliktus van, az nem megoldás, hogy innentől kezdve mindent csak lenyelsz, nehogy probléma legyen belőle. Hiszen akkor te mihez kezdesz a benned maradt feszültséggel? Te sem fogod tudni túltenni magad az eseményeken, ha nem adod ki magadból (kulturált formában), és akkor persze, hogy újra és újra előjönnek a múltban történt dolgok, mint vitatéma. Az is természetes, hogy féltékeny vagy, hiszen egyszer megcsalt, és a bizalom csak nehezen áll helyre.
Ebben a helyzetben az a nehéz, hogy ha ő ilyen, akkor te ezen egyedül nem tudsz változtatni, ehhez őneki is akarnia kell a változást, és el kellene fogadnia, hogy neki is szükséges változtatnia. Ezt elfogadni pedig nem könnyű, hiszen ezzel azt is be kell ismernie, hogy valamit rosszul csinál. Első körben megbeszélhetnétek, hogy ő hogyan látja most a kapcsolatotokat, mit érez irántad, mi az, amit esetleg problémának tart, és milyen megoldási javaslatai vannak, ő miben látja a megoldást? Ha úgy látod, hajlandó együttműködni abban, hogy javítsatok a kapcsolatotokon, akkor például írhattok egymásnak egy öt kívánságból álló listát, amibe összeírtok a másiknak olyan dolgokat, amire figyeljen a másik (pl. �szeretném, ha időben szólnál nekem a programjaidról, időben azt jelenti, hogy pl. két nappal előtte, vagy amikor megtudod, vagy ��). Erre figyeljetek is oda egy ideig, és egy hét múlva pl. még hozzáadhattok két újabb kívánságot. Ehhez viszont ő is kell, ezt ne feledd!
Sok sikert!
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor