Baráti veszekedés

2010.01.21.
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy az egyik barátom nagyon érzékeny, és akárhányszor akármilyen aprósággal viccelődök vele (ami szerintem tök természetes) mindig megsértődik. De olyan szinten, hogy nem is szól hozzám. Másnapra megbékél, de a nap végére mindig összeveszünk. Most már kezd idegesíteni. Ma például azon sértődött meg, hogy mondtam róla egy mondatot a a mögöttem ülőnek. Eljutottam odáig, hogy olyan szinten idegesít, hogy pl. ma fejbevertem egy tolltartóval. Na ettől aztán végképp kikészült. Van egy lány aki mindkettőnkkel jóban van és ő is nagyon unja a dolgot, ezért engem a háttéren biztat arra, hogy piszkáljam a hülyesége miatt, de a végén mindig kimagyarázza magát és én leszek a hülye. Közben meg ez a fiú egész nyáron arról panaszkodott nekem, hogy meg akar változni, hogy jobban szeressék az osztályban.. Most meg hogy rávilágítok a hibáira (pl hogy túl érzékeny) vérig sértődik. Szerintetek erőlködjek rendbehozni ezt a barátságot, vagy hagyjam a fenébe az egészet? Nem tudom mit kezdjek vele.Köszi előre is!

Szakértőnk válasza a Baráti veszekedés kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is elnézést kérek, hogy csak most kapsz választ a kérdésedre. Tecnikai problémáink adódtak, de reméljük hogy most már gördülékenyen mennek majd a dolgok.

Szerintem fontos kérdés az, hogy vajon a barátod hibáit hogyan, milyen módon világítod meg. Kedvesen, tapintatosan vagy éppen bele a közepébe.. Lehetséges, hogy ő érzékenyebb az átlagnál, ráadásul a kritikát is nehezen viseli. Mindkettőtöknek változtatnia kell, ha fontos ez a barátság: Neked kevesebbszer hangoztatni a hibáit, neki pedig megérteni, hogy nem rosszindulatból mondod, amit mondasz, hanem barátságból. Viszont az is lényeges, hogy ne mások hatására piszkáld, csak olyankor, ha konkrétan Neked van bajod vele. A tolltartós fejbeverés meg semmilyen esetben sem indokolt..

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor