Irigy vagyok a barátnőmre, mit tegyek?

2009.04.21.
Kedves Szakértő! Nekem az a problémám, hogy van egy barátnőm, akit nagyon szeretek, de azt hiszem, hogy féltékeny vagyok rá. Neki minden összejön: van egy barátja aki imádja őt és a suliban is nagyon népszerű. Én pedig még nem jártam senkivel és nem vagyok népszerű sem. Amikor vele vagyok akkor egy senkinek érzem magam, és a problémáimat sem akarom neki elmondani, mert úgy érzem, hogy csak szánalmasnak tartana. Mit tegyek? Szeretem őt és jól elvagyunk, de rengetegszer eszembe jut, hogy ő sokkal jobb nálam. Előre is köszönöm válaszát!

Szakértőnk válasza a Irigy vagyok a barátnőmre, mit tegyek? kérdésre

Kedves Kérdező!

Az önmagadról alkotott kép, önértékelésed bizony komoly hiányosságokat mutat. A barátnőd egészen biztosan semmiben sem jobb nálad, esetleg valamivel szerencsésebb adottságai lehetnek, ami viszont önmagában semmire sem elegendő.

Azt írod, hogy te nem vagy elég népszerű. Tedd fel magadnak a kérdést: biztosan jól éreznéd magad, ha te lennél a társaság középpontja? Barátságokat egyébként sem lehet a népszerűség talajára építeni. Lehet, hogy valaki nagyon sok ismerőst mondhat magáénak, ám ténylegesen hány igaz barátja van?

Az őszinte barát örül barátja/barátnője sikereinek, jóban-rosszban kitart mellette, nem akar föléje kerekedni. Ha ti ketten tényleg jól megvagytok, a problémáitokat megosztjátok egymással, miért gondolod, hogy a barátnőd szánalmasnak tartana téged, ha elmondanád neki mi bánt, mi zavar? Ha igazán ismeri az értékeidet, s feltétel nélkül elfogad, szeret téged, a kapcsolatotok akár szorosabbá is válhat egy ilyen őszinte beszélgetés által.

Ami az önbizalomhiányodat illeti, jó szívvel ajánlom a honlapunkon e témában megjelent cikkeket, írásokat. Ideje, hogy felfedezd saját belső értékeidet! Ha te már képessé váltál elfogadni és szeretni önmagad, egy fiú is könnyebben rátalál majd lelked rejtett szépségére.

Sok szerencsét!

Kapcsolódó cikk


Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor