Terhesség - Hogyan tovább (tini)

2024.02.24.
Májusban leszek 17 éves, míg a párom júliusban lesz 18 éves. 2 éve vagyunk együtt. A védekezés hagy maga után kívánni valót. Sajnos 02.22-én múlt el 1 hete, hogy a nőgyógyász is megállapította, hogy 8 hetes (57 napos) terhes vagyok. Két petém termékenyült meg. Azóta sem tudom felfogni, hogy mit kellene tegyünk. Az abortusz mindkét családnál tabu. A párom ragaszkodik e tabu fenntartásához. Én viszont kétségek között őrlődőm. Az egyik kérdés, hogy ilyen fiatalon tényleg jó-e gyereket vállalni és vajon jó szülők leszünk-e vagy sem. A másik pedig, hogy a család és akár a párom ellenében is végeztessek abortuszt.
Azért sem könnyű, mert tudom, hogy a nagynéném sajnos egy kamaszkori abortusz nyomán vált meddővé valamikor 25-30 évvel ezelőtt.
Kiskorúként a gyerekvállalás a jobb vagy az abortusz? Mekkora realitása van annak, hogy a tinikori abortusz meddővé tesz vagy tehet?

Szakértőnk válasza a Terhesség - Hogyan tovább (tini) kérdésre

Kedves Levélíró! Fontos lenne, hogy te tudj felelős döntést hozni, mert a te tested és a te jövőd (is). Mindenképp javaslom egy krízistanácsadó pszichológus felkeresését, aki sem le, sem rá nem fog beszélni sem a gyermekvállalásra, sem a megszakításra, hanem segíteni fog, hogy a számodra meglelő döntést hozd meg. Sajnos sem nőgyógyászatilag, sem pszichésen nincs általános garancia arra, hogy melyik a jó döntés. Viszont 2 és fél heted, kb 17 napod van arra, hogy ez a döntés megszülessen, tehát nincs vesztegetni való időd.Ha még nem tettétek meg, mindenképpen beszélnetek kell a szüleitekkel minél hamarabb. Valószínűleg nehéz pillanatoknak néztek elébe, de ezt nem lehet megúszni.Bármilyen döntés is szülessen, mindenképp ragaszkodj ahhoz, hogy kérsz pszichológusi támogatást.Ez sok későbbi nehézségtől és szorongástól megkímélhet.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor