Mi lehet a kiút ebből a helyzetből?

2022.12.25.
Tisztelt Dr. Nő/Úr!
Minden tiszteletem a kamaszpanasz.hu oldal létrehozóinak, szakértőinek, szerkesztőinek. Nagyon sok segítséget nyújtanak a tinédzsereknek, a szüleiknek, nagyszüleiknek, keresztszüleiknek és még talán a testvéreiknek is a megjelenő cikkek, orvosi válaszok.
Jómagam 2004. június 16-án láttam meg a napvilágot. Egy bátyám és két nővérem van. A bátyámnak kettő, az idősebbik nővérem egy gyermeke van. A bátyáméknál most érkezik a harmadik gyerek.
Zsuzsival 3 éve vagyunk együtt, de szinte a leges legelejétől kezdve tudja, hogy a bátyjába vagyok szerelmes. Azért is tervezünk többnyire hármasba programokat. Ez már azért sokaknak feltűnt, de ezt eddig - remélhetőleg - mindig kitudtuk magyarázni. Ez viszont számomra egyre kényelmetlenebb és szeretnék neki véget vetni, viszont nagyon féltem Gyurit és Zsuzsit is. Előbbit azért, mert tudom, hogy a szülei(k) nagyon elutasítóak a homoszexualitással kapcsolatban. Az utóbbit pedig az irántam érzett érzelmei miatt. Nem érdemli azt, hogy szenvedjen miattam. Az én szüleim pedig éppen azért haragudnának jobban, hogy évekig titkolóztam előttük. Azt tervezzük Gyurival, hogy miután én is sikeresen leérettségizem, összeköltözünk egy albérletbe. Ennek érdekében mindketten diákmunkán is vagyunk.
Hogy lehetne kitörni ebből az ördögi körből?
Mikor lehetünk felhőtlenül - mindenfajta közvetítő nélkül - együtt Gyurival?
Jelenthet-evalódi kitörést ebből a helyzetből, hogyha jövő nyári érettségimet követően egyetemre menve elköltözünk itthonról? (Mindketten jövőre kezdenénk.)
A megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Misi
(2022.12.25.)

Szakértőnk válasza a Mi lehet a kiút ebből a helyzetből? kérdésre

Kedves Misi! Ahhoz, hogy együtt legyetek titkolózás nélkül, ahhoz nyilván a titkolózást kell befejezni...komoly döntés a homoszexualitás felvállalása, fel kell készülnötök mindkettőtöknek a környezetetek reakcióira (lehet, hog9y nem is álltok egyszerre majd készen a rá). Talán,ha nem esne egybe a barátnőddel való szakítás és a homoszexualitás-, valamint annak felvállalása, hogy pont az ő bátyjával vagy kapcsolatba, akkor a környezetetek is könnyebben elfogadná a helyzetet (ráadásul a lánynak is korábban volna esélye másik kapcsolatra)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor