Tinédzser, szerelem, homoszex (19)

2022.12.18.
Tisztelt doktornő!
Először is nagyon szépen köszönöm, hogy a 2022. október 14-én küldött Tinédzser, szerelem, homoszex (18) című kérdésemre 2022. október 18-án megtisztelt a válaszával.
Tomi térdműtéte megvolt október 24-én, majd 1 hét elteltével kijelentette az orvos, hogy fokozatosan kezdje el terhelni a lábát. Ennek fejébe semmit nem hajlandó csinálni. Nekem kell mindent megcsináljak: bevásároljak, megpucolni a zöldségeket, megfőzni, kimosni, kivasalni, takarítani. Ha bármi olyanra megkérem, amivel segítene a háztartási munkába, mint pl. néhány zöldséget pucoljon meg vagy vasaljon ki (mindkettő megoldható ülőhelyzetben is), de ő inkább nem csinál semmit. Mindig ráfogja, hogy aztán nagyon fáj a lába. Azt viszont nem veszi, vagy nem akarja észrevenni, hogy november 23-a óta szenvedek a bokámmal. Azon a napon ment ki először, majd két nappal később újra, rákövetkező nap ismételten kiment. Eleinte nem foglalkoztam vele, viszont mára odáig fajult, hogy a jobb bokám minden estére duplája a balnak és egyre kevésbé tudom terhelni. Reggelre lejjebb megy a duzzanat, de a fájdalom már nem igazán enyhül. Ezt a párom nem látja, vagy nem akarja észrevenni. Nem merek táppénzre menni, mert bizonytalan ideig még nagyobb kiesést okozna számunkra, hisz azért ott van az albérlet, a rezsi valamint meg kell valamiből élni.
Miért nem próbál legalább néhány apróbb dologba (amivel nem terhelné túl a lábát) segíteni? Miért várja el, hogy mindent egyedül csináljak? Miért nem veszi észre, hogy én sem vagyok 100%-os?
Ezeken túl még ott van az is, hogyha bármikor csörög a telefonom, akkor azonnal elkezd féltékenykedni. Bár úgy érzem, hogy kicsit kihasznál, mégis szeretem és képtelen lennék őt megcsalni. Ezt miért képtelen még mindig felfogni?
Előzmények:
https://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelek/20654
(2022. december 18.)
Üdvözlettel:
Márió
egy szerelmes kamasz

Szakértőnk válasza a Tinédzser, szerelem, homoszex (19) kérdésre

Kedves Márió! Ebben a helyzetben (is) a legjobb módszer a nyílt és indulatmentes kommunikáció volna.Azaz olyankor,mikor nem vagytok idegesek,át lehetne beszélni, hogy kinek mire volna szüksége a jelen helyzetben mind napi szinten, mind érzelmileg. Sajnos, ha ez nem megy,akkor egyre növekedni fog a feszültség köztetek. Több,mint valószínű, hogy egyikőtök sem érti meg, hogy a másiknak mi okoz nehézséget jelenleg érzelmileg,

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor