Koravénnek érzem magam.

2021.04.28.
Jó napot kívánok! 17 éves fiú vagyok és egyre jobban érzem azt hogy koravén vagyok. Ez időszakosan jön elő mikor hogy kissebb hangulat ingadozásként Hogy ez baj-e azt jelenleg meg nem mondom. Úgy érzem hogy az olyan dolgok mint bulizás meg hasonlók nem érdekelnek. Ha a barátaimhoz haverjaimhoz hasonlitom magam akkor azt veszem észre hogy én sokkal jobban előre tervezek mint mások. Sosem voltam spontán, ez fontos hozzá tenni! Míg mások sodródnak az árral, spontán dolokat tesznek addig én szinte mindent megtervezek. Míg mások elmennek bulizni haverokkal lenni addig én el vagyok itthon. (Jó azt is hozzá kell tenni hogy tudom hogy sokat változtatott rajtam a pandémia, digitalis oktatás jó és rossz irányba egyaránt.) A most tizenévesen "nem élem ki magam" akkor majd évvekel később akarok majd "fiatal lenni"? Néha túl komolynak érzem magam,másokhoz képest míg mások elvannak az életükkel és elvezik addig én nekem már sok tervem van az életemme.( Egyetem, munka, utazasok, célok stb) Külső embernek szerintem nem tűnik fel ez vagy nem tudom, de egyébként normálisnak tartom magam és semmivel sem külömbnek mint mások. Ilyen téren nem vagyok egoista.
De lehet hogy ezt is csak túl gondolom mint sok mindent. Nem tudom eldönteni hogy most ez jó-e vagy nem mert látom elönyét és hátrányát is.
Köszönöm válaszát remélem érthető volt amit irtam.

Szakértőnk válasza a Koravénnek érzem magam. kérdésre

Kedves Levélíró! Mint sok más esetben,nálad is azt érdemes mérlegelni, hogy a gondolkodásod, érzéseid akadályoznak-e valamiben a hétköznapokban?Csökkennek-e a szociális kapcsolataid?Befolyásolja-e a kedélyállapotodat a gondolkodásod?Ha tudatosan megpróbálod egyensúlyban tartani a céltudatosságod, tervezésigényedet azzal, hogy ne maradj ki a kortársaiddal élményekből, akkor valószínűleg a gondolkodásod pozitív oldalát fogod élvezni hosszabb távon (is).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor