Hogyan ne kezeljenek gyerekként?

2020.12.06.
Tisztelt Szakértő!
20 éves lány vagyok, jelenleg egyetemre járok. A minap voltam egy elég rosszul elsült randin, egy kicsivel magasabb voltam a fiúnál(lehet ez zavarta igazán, nem tudom) végig kedves és figyelmes voltam.Amikor elköszönt azt mondta hogy sajnálja
de túl kislányos vagyok.Hazaértem és rákérdeztem otthon is, ahol egyetértettek ezzel.Hogyan érjem el, hogy felnőttes legyek és felnőttként kezeljenek végre?
Válaszát előre is köszönöm, Bogi!

Szakértőnk válasza a Hogyan ne kezeljenek gyerekként? kérdésre

Kedves Levélíró! Jó lenne tudni, hogy akár a fiú, akár a szüleid mire gondoltak "kislányos" viselkedésként.Vannak dolgok,amiken lehet és szükséges is lehet változtatni a serdülőkor végefelé. Ilyen lehet pl. az önállóság: döntéseknél, ügyintézésnél, céljaiddal kapcsolatban...stb. Azonban van, hogy gyerekesnek érzünk valamit,ami a másiknak egyszerűen a személyiségének része, akár vidámmá, bohókássá teheti a szemünkben a másikat és nem feltétlenül kell változtatni rajta csak azért, hogy valakinek tetszen a viselkedésünk (mondjuk pl. ha felnőttként is szeretjük a rajzfilmeket vagy a szánkózást választanánk egy borozós buli helyett,az lehet nem tetszik valakinek,mert gyerekesnek látja,de valójában csak más az érdeklődési körünk). Tehát szerintem érdemes volna erről beszélgetned akár a szüleiddel,akár a barátaiddal, saját magadban is átgondolni, hogy van-e olyan szokásod vagy jellemződ,ami akadályoz abban, hogy felnőttként hatékonyan funkcionálj az életben. Azokon érdemes lehet dolgozni, hogy fejlődj.De csak azért, hogy valaki elfogadjon, nem biztos, hogy érdemes megpróbálni megváltozni, mert a lényeg, hogy te jól érezd magad a bőrödben.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor