Hogyan kezeljem a problémát?

2020.10.06.
Üdv! 17 éves lány vagyok. Jelenleg diák/középiskolás. Az lenne a kérdésem az utóbbi időkben kissé elkeseredett vagyok. Most kezdtem a 10.osztályt és úgy érzem az osztály társalgási szintje romlott a tavalyihoz képest. Most valahogy azt érzem hogy elég sokan utálnak. Az elmúlt napokban beszélgettem pár lány osztálytársaimmal egymás között beszélték párkapcsolati témájukat. Valahogy érezztem hogy tőlem is fogják kérdezzni. Így is lett. Az egyik lány kérdezzte: Nekem van-e már barátom?
Erre válaszom ez volt:Majd később, semmit sem szabad elhamarkodni. Erre a többi lány is mondta hogy de miért nincs pedig szép vagyok? Ez nagyon feldühített. Ezután kezdődött az óra. De valahogy egész órán ezen töprengtem nem tudtam kiverni a fejemből amit szünetbe mondtak. Egyrészt azért érintett ez a dolog rosszul mert még én úgy érzem nincs szükségem kapcsolatra érettségi előtt állok nem sokkal és szeretném ha az mindenképp sikerülne hiszen az életem egyik része lesz amivel munkába tudok lépni. Ezért valahogy úgy érzem nincs még erre szükségem. De valahogy rosszul esik mikor mesélik egymásnak a témát és én valahogy kilógok ebből. Ezért úgy érzem nem vagyok olyan mint a többi sokkal gyengébb és csúnyábnak látom magam. Magyarul fogalmazva kisebbség érzetem van a többieknél. Aztán valamelyik nap tesi óra volt és 2 öltöző van és az egyik lány osztálytársam akit már amúgy sem kedvelek ott volt az öltözőbe de ahogy látta hogy bemegyek egyből mondta a barátnőjének:Nem megyünk át a másikba? Neki a válasza az volt:menjünk. Ez is elég rosszul érintett.
Nem tudom mi tévő legyek nagyon magányosnak érzem magam. Azt érzem hogy mindenki utál.Ha öltözőkbe vagyunk akkor pl mindig engem hagynak magamra. Olyan mintha egy szellem lennék az osztályba. Tavaly elvoltam velük de most úgy érzem valami nagyon megváltozott a közösségben. Igaz van olyan akivel 9.óta nem beszéltem de azon kívül közömbös a kapcsolatom az osztálytársaimmal. Az elmúlt hetekben egyre rosszabbúl érzem. Főleg hogy múltkor felhozzták ezt a párkapcsolati témát.
Tudna segíteni, mit tegyek?
Mert elég rosszul érzem magam sokszor gyomoridegem is van és van mikor a mosdóba megyek el sírni hogy ne vegyék észre. Ha pár tanáccsal ellátna nagyon megköszönném!
Üdv

Szakértőnk válasza a Hogyan kezeljem a problémát? kérdésre

Kedves Levélíró! A leveled alapján úgy tűnik, van olyan osztálytársad,akivel jobb a kapcsolatod és aki pozitívan lát téged (érdekled őket, szépnek tartanak). Talán érdemes volna ezekre a kapcsolataidra nagyobb figyelmet fordítani,azokat ápolni, hogy megerősödjenek a szálak közöttetek (többet beszélgetni, közös programot szervezni...stb.),ami által kevésbé lenne zavaró, hogy vannak olyan osztálytársaid,akik negatívan állnak hozzád. A párkapcsolatra való felkészültséget neked magadnak kell eldöntened nyilván.Ha az életedbe most nem férne bele,akkor nyilván hiába lenne, úgyse működne.Társaságban ilyenkor érdemes lehet elviccelni a dolgot egy humoros beszólással,olyankor könnyebben ejtik a témát a többiek.Ha pedig erősödik a kapcsolatotok,közelebb kerültök egymáshoz,ismerni fogják az érzelmeidet és nem fognak ilyen kérdéseket feltenni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor