Miért érzem úgy, hogy egyfolytában figyelnek?

2020.07.05.
Már szinte betegesen rettegek attól, hogy valaki figyel. Ha fürdeni megyek és bekapcsolom a telefonomon a zenét, le kell takarjam a kamerát, mert úgy érzem vlki figyel. Aztán a plüssállatok, vagy tudom is én. Amiknek szemük van... Mind el kell forgassam őket, hogy ne nézzenek. A szüleim persze ezt viccesnek találják és néha viccelődnek is vele. De engem egyre jobban zavar.
Gondolom azt fogja mondani, hogy vlmi traumához lehet köze. Egyszer amikor még olyan 12 éves lehettem, a suliba mentem a kis húgommal. Megpróbáltak minket elrabolni. Elkezdtünk futni, de a bácsi utánunk jött. De nem ért minket utol. (persze a szüleim ezt mind tudják) Sajnos ez az egész nem egyszer történt meg. Egy autó követett minket egészen a sulitól hazáig.
És végül megint suliba menet, egy férfi ugrott ki előttünk a bokorból, de volt mögöttünk egy anyuka a gyerekével, akik szintén az iskolába mentek, szóval semmi bajunk nem lett. Az esetek után értesítettük a rendőrséget is.
Szóval traumából nem egy van, de a kérdés az, hogy köze van egyáltalán ehhez? És hogy valaha el fog múlni ez az érzés?
Előre is köszönöm
Kinga 17l

Szakértőnk válasza a Miért érzem úgy, hogy egyfolytában figyelnek? kérdésre

Kedves Kinga! Azt gondolom,mindenképpen jó volna személyesen felkeresned egy pszichológust/psziciátert: akár a traumák okozzák a negatív gondolataidat/érzéseidet,akár más.Akármi is az oka,lehet kezelni,viszont anélkül az erős szorongás és a negatív gondolatok eléggé megnehezíthetik az életedet.Édesanyádék is biztos komolyabban veszik majd a problémádat,ha látják, hogy segítséget szeretnél kérni,mert annyira zavarnak ezek az érzések.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor