Online ismerkedés

2020.04.21.
Tisztelt Szakértő(k)!
Elnézést a kissé túl modoros fogalmazásért, de még sosem írtam hasonló levelet. Igyekszem röviden megfogalmazni a kérdéseimet.
Jelenleg 18 éves vagyok és nagyjából 6 vagy 7 éve léptem be a közösségi média világába. Az akkoriban nagyon népszerű Ismeretlenek (ma ha jól tudom AnoTalk) nevű honlapon sokat szórakoztunk az iskolában. Egy idő után külön, egyedül is felkerestem az oldalt és két emberrel is felvettem a kapcsolatot a privát közösségi oldalamon. Egy darabig beszélgettem velük, de a szüleimnek feltűnt, hogy sok időt töltök a telefonomon és rákérdeztek kivel beszélek ilyen bőszen. Akkor naív és dacos gyerekként rögtön rávágtam, hogy senkivel, de addig-addig kérdezgettek, amíg elmondtam. Nagyon le lettem szidva, de meg is lett az eredménye, bem fordult többé elő.
Egészen tavaly februárig amikor is újra felkerestem egy hasonló applikációt, ami hasonlóképp működik, mint a korábban megnevezett oldal, csak itt van profilkép és felhasználónév; a neve Bottled. A világ minden tájáról össze lehet találkozni felhasználókkal és ez történt velem is. Nagyjából fél évig leveleztem egy lett fiúval és sajnos kezdek felé (hiába tudtam, hogy nem szabadna) érzéseim lenni. Amikor ez szóba került mindig azt mondta, hogy ő is kezd így érezni. Aztán barátnője lett és elárulta, hogy tőlem csak figyelmet szeretett volna kapni. Ezután nem beszéltünk többé.
Ennek a "kapcsolatnak" a végén ismerkedtem össze egy francia fiúval. Kedves volt, jó humorral. 12 nappal az "összefutásunk" után azt mondta, hogy belém szeretett. Én is megkedveltem, de közel sem ennyire mégis adtam egy esélyt a "kapcsolatunknak".
Ennek 4 hónapja és azóta is minden nap beszélünk , bár már két másik alkalmazáson is túlléptünk, jelenleg a WhatsApp nevű alkalmazást használjuk. Beszéltünk többször videóhívásban is és nekem is róla, de neki is rólam nagyon sok képe van.
A szüleimnek viszont nem merem elmondani, mert félek elszakítják tőlem. Nagyon hosszú időbe telt míg sikerült megbíznom a fiúban, hogy valóban ő az akivel beszélek, de a kétely néha még most is elfog.
Az egész levelet is egy erről szóló dokumentum videó miatt írom, mert nagyon megrémített. Tudom, hogy akivel én beszélek valódi, de a szüleimnek ezt sosem fogom tudni bebizonyítani. Rettegek elmondani nekik, de szeretném ha tudnának róla, hogy segítsenek bízni az egész helyzetben, de tudom, hogy eltiltanának minden felülettől, ahol elérhetem.
Elnézést kérek a hosszú levélért.
A kérdéseim pedig:
- Hogyan tudnék teljesen biztosra menni, hogy tényleg az ír nekem akinek kiadja és mutatja magát?
- Hogyan mondjam el a szüleimnek úgy, hogy ne válasszanak el minket?
Válaszukat előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Online ismerkedés kérdésre

Kedves Levélíró! Első körben talán érdemes volna ezekről a csatornákról, lehetőségekről beszélgetni a családoddal: ők mit gondolnak arról, hogy lehet ezeket biztonságosan használni, mit várnának tőled ilyen helyzetben, hogyan tudnának ők segíteni neked. Később pedig "be lehetne mutatni" az ismerőseidet, bevonni egy kicsit a beszélgetésbe a szüleidet is, hogy megismerjék azokat, akikkel kapcsolatban állsz. Ha biztonságban éreznek majd téged, akkor nem fogják tiltani.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor