Hazudtam, mégis úgy érzem jogtalanul bántanak

2019.08.01.
Tisztelt Szakértő!
17 éves lány vagyok, többek szerint szebb és okosabb az átlagnál, mégis az önbizalmam alacsony.
Az elmúlt hetekben a munkahelyemen kialakult egyféle féltékenység egy-két lány kollegám részéről, mivel egyikük nem nézte jó szemmel, ahogyan a neki tetsző fiúval jó kapcsolatot ápolok. Ennek eredményeképp utálkozni, kibeszélni kezdett a hátam mögött, valótlan dolgokat terjesztett rólam, én pedig úgy érzem/éreztem, nem vagyok köteles egy ilyen kétszínű ember miatt felbontani a barátságomat a fiúval.
Pár napja viszont egy közös ivás alkalmával a buli végén a fiúval elcsattant pár csók (mindenki tudta nélkül), illetve a többiek szerint nagyon feltűnően “turbékoltunk” az egész este alatt.
Nekem nem jelentett semmit az egész, valószínű csak élveztem a srác figyelmét (2 éve nem volt barátom), de erről hazudtam annak a lánynak és mindenki másnak is, hogy bármi történt volna.
A kérdésem az lenne, hogy ezekután mit lehet tenni? Az igazat nem merem elmondani a lánynak, mert nem is jelent semmit és csak tovább bonyolódna az egész. Azon gondolkodom, hogy otthagyom a srácot, csak, hogy véget érjen ez az egész, mert már nagyon rosszul érzem magam miatta.
Segítségét nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a Hazudtam, mégis úgy érzem jogtalanul bántanak kérdésre

Kedves Levélíró! A tapasztalat azt mutatja, hogy az igazság elferdítéséből általában rosszul jönnek ki az emberek, mert idővel kiderülnek és a hazugság ténye csak tovább ront az egészen. azonban sok esetben az igazság felfedése csupán a saját bűntudatunk enyhítésére szolgál és felesleges fájdalmat okoz a másik félnek....Tehát érdemes mérlegelni, hogy mi a motivációnk egy ilyen helyzetben. Illetve a fiúval szemben való viselkedésedre ez szintén vonatkozik.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor