Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogyan mondjam el neki?
  

Hogyan mondjam el neki?

ora 2019-06-06 09:00:57
Kedves Doktornő!
Egy 16 éves fiú vagyok, most fogok végezni a gimnázium 9. osztályával. Év elején még gólyatáborban összeismerkedtem egy nagyon kedves sráccal, akivel először “csak” baráti kapcsolatom volt. De elkeztem hozzá szexuálisan is vonzódni... Abban a pillanatban tudatosodott bennem, hogy meleg vagyok... Nagyon jóképű fiú, egyszerűen nem tudom kontrollálni az érzéseimet iránta. Meg szeretném fogni a kezét, meg szeretném ölelni. Nemmellesleg amikor öltözünk és a tesiöltözőben meglátom alsónadrágban azonnal feláll a szerszámom ami nagyon kínos... De egy hatalmas baj van: hogy ő heteró... Nagyon félek, hogyha elmondom neki, hogy mit érzek iránta, soha többet nem áll velem szóba, és az egész osztály rajtam fog röhögni, mert meleg vagyok... Mit tegyek?? Hogyan mondjam el neki??
Köszönöm előre is a válaszát!

Szakértőnk válasza a Hogyan mondjam el neki? kérdésre

Kedves Levélíró! A szexuális beállítódás felvállalása egy kényes időszak, kellő megfontolást igényel, hiszen valóban előfordulhat, hogy negatív visszajelzésekkel kerül szembe valaki. Ha biztos vagy a másik fél hetero beállítódásában, akkor pedig ennek a veszélye megnőhet. Mérlegelendő, hogy adott helyzetben megéri -e, fel vagy-e készülve a következményekre (hiszen nem csak ő fogja megtudni mit érzel, hanem a szüleid, tanárok...stb.). Talán jó volna, ha olyan személynek tudnál beszélni először az érzéseidről, akinek az elfogadásában biztos vagy és aki így később a támaszod tud majd lenni szükség esetén.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések