Önbizalomhiányos barátnőm

2019.05.07.
Kedves doktornő!
Lassan egy hónapja vagyunk együtt a barátnőmmel, mindketten 15 évesek vagyunk, osztálytársak. Mindkettőnknek ez az első alkalom, és persze egy hónap még nem jelent semmit, de valahonnan el kell indulni, igaz?
Én vagyok egy annyira nyitott személy, inkább introvertált vagyok én is, ahogy ő is, viszont rengeteg közös van bennünk.
Viszont úgy érzem, és nem csak én, hogy önbizalomhiányos. Bármikor mikor azt mondom neki, hogy "Nagyon csinos vagy ma" vagy "Gyönyörűen áll a hajad", mindig tagadja, és nem azért, mert szerény stb, hanem egyenesen letagadja ezeket, és sehogy sem lehetett eddig meggyőzni őt.
Alapjában elég törékeny jellem lelkileg, gondolok arra, hogy mikor először elhívtam moziba, másnap az osztálytársam (aki mindkettőnket jól ismer, és nagyon jó barátunk) elmesélte, hogy aznap este beszélt vele, mert totál kész volt, mert nincs hozzászokva az ilyenekhez.
Persze én így szeretem, de egyszerűen nekem fáj az, hogy nem akarja elfogadni önmagát, féltem őt...
Ezért fordultam önhöz, hátha tud valami tanácsot adni, amivel segíthetnék neki, mert nem szeretném ha őrlődne.
Előre is köszönöm!
Martin

Szakértőnk válasza a Önbizalomhiányos barátnőm kérdésre

Kedves Levélíró! Bizonyára megvan az oka, hogy ez hogy alakult ki a barátnődnél, nem is fog megváltozni egyik percről a másikra. A folyamatos megerősítés, a sikerek javítanak majd az önképén, a magabiztosságán. Te annyit tudsz tenni, hogy felhívod a figyelmét a pozitív tulajdonságaira, bátorítod.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor