Kialakulhat vonzalom, szerelem?

2019.01.20.
Jó napot kívánok!
Ez a kérdés lehet, hogy nem passzol ide. Én egy 18 éves fiú vagyok. Van egy lány akibe 2 éve szerelmes vagyok, ezt tavaly meg is tudta, azt mondta, hogy nem vonzódik hozzám. Azóta is beszélgetünk találkozgatunk néha moziba mentünk, sétáltunk. 2 hete megint azt mondta, hogy nem vonzódik hozzám. Nem tudom mit tudnék csináloni. :(
Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valaki iránt szerelmet érezni úgy hogy még nem vonzódik a másikhoz? Kialakulhat a vonzalom, szerelem ? Tudok ezért valamit tenni?
Ha nem akkor,hogy lehet könnyen elfelejteni, ha minden nap látom?
Előre is köszönöm a válaszát. :)

Szakértőnk válasza a Kialakulhat vonzalom, szerelem? kérdésre

Kedves Levélíró! A szerelem alapja a vonzalom mind testi, mind lelki szinten. Fizikai vonzalmat lehet érezni szerelem nélkül. Olyan azonban előfordul, hogy egy régebb óta létező kapcsolat minősége megváltozik és a közös élmények, intimitás hatására kialakul egy újfajta vonzalom. De ez nálatok két év alatt még nem változott ezek szerint, hiába töltöttetek együtt időt és ismertétek meg egymást. Lehet, segítene számodra, ha nyitott volnál más kapcsolatok irányába is, kevésbé koncentrálva ennek a lánynak a meghódítására.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor