Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / motiválatlan felsős
  

motiválatlan felsős

ora 2018-12-13 22:14:27
Kedves Máténé Áfra Viktória!
Kiskamasz (10 éves) tanulási motiválatlansága miatt írok. Gyermekem felsős lett, és elvesztette a kedvét a tanulással kapcsolatban. Motivációs alternatívák miatt írok, van-e erre bármilyen ötlete, hogy mivel tudnék kedvet csinálni neki a tanuláshoz. Sokszor hazajönnek a leckék, van, hogy fel sincs írva. Napközis szerint csak ő nem tudja megírni, elkalandozik, lassan tud csak ráhangolódni. Ha szóba hozom, ideges, hagyjam már... Itthon csak pihenne. Sajnos a mobilos és számítógépes játékokra is nagyon rátapadt, pedig saját mobilja pont emiatt nincs. Köszönöm a tanácsot előre is.

Szakértőnk válasza a motiválatlan felsős kérdésre

Kedves Szülő! Első körben meg lehet próbálni, hogy szorosabb kontroll alatt legyen a feladatvégzés: ellenőrzés, kikérdezés...stb.A számítógépes játék jutalomként jelenjen meg az elvégzett feladat után, új játék pedig csak elért teljesítménynél legyen jutalom. Ha nem működik,akkor meg kell próbálni kitalálni, hogy mi okozta a hirtelen romlást (ami egyébként gyakori a felső tagozat kezdetekor), ehhez lehet segítséget kérni először az osztályfőnöktől, aztán az iskolapszichológustól (ha van) vagy a helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál. lehet, hogy új tanulástechnikát igényelnek az új követelmények, de lehet, hogy áll a háttérben valamilyen szorongás vagy aktuális esemény, ami foglalkoztatja és leköti az energiáját.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések