Vágy vagy szerelem - civódás önmagunkkal 2

2018.11.07.
Előzmény: http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelek/20069
Az elmúlt félév fejleményei. Sok mindenről el tudtunk beszélgetni, ámde, mihelyst megpróbáltam szóba hozni ezt a témát, ő van elandalgott vagy terelni kezdett. Aztán augusztus legelején 1 hetet velünk nyaralt Lajcsi, majd közvetlen utána én mentem velük ugyanúgy 1 hétre. Aztán az augusztus 20-i tűzijátékot a keresztanyámék lakásának ablakából néztük meg. Már a tűzijáték alatt folyamatosan közeledett hozzám. Nagyon jól esett, de féltem is rendesen. Az eseményt követően visszanéztük a fővárosi tűzijátékot is. Aztán minden szó nélkül, valahol kicsit váratlanul megint megcsókolt. Szokták mondani, hogy a történelem ismétli önmagát - ez történt ebben az esetben is. A csókot követően ugyan valamit (de nem értettem mit) zagyvált az orra alatt és elszaladt. Egészen a tanév legelső napjáig nem állt velem szóba. Nagyon elvoltam keseredve, bár az is igaz, hogy egyre biztosabb voltam benne, hogy ő még nálam is jobban össze van zavarodva. Aztán ugyan padtársak lettünk, de valahogy a szünetekbe mindig került engem. Tesióra előtti (és így utáni) öltözködéseit is megpróbálta tőlem minél messzebb megoldani. Aztán tegnapelőtt, vagyis az őszi szünet utáni első napon (nov. 5) megint velem szemben öltözködött. Láttam, hogy a szeme sarkából ugyanúgy néz ő is engem, ahogy én is őt. A tesi a 3-4. óránk volt. Ha nap közben van tesink, akkor általában mindenki zuhanyzik, így én és Lajcsi is. Mivel a hetesek feladata, hogy tesi végén az eszközök elpakolásába segítsenek a tanárnak, és mivel úgy alakult, hogy az egyik hetes én vagyok, a másik hetes (ő névsorban közvetlenül előttem van /lány/) lábtöréssel, az első számú helyettese (ő pedig közvetlenül utánam van a névsorban /fiú/) influenza miatt, a másik helyettese máig nem tudjuk pontosan miért, a névsorban mögöttem harmadik (lány) szintén influenza gyanús betegség miatt nincs. A névsorban utána következő srác pedig még nyár végén szenvedett sportolás közben olyan súlyos sérülést, ami miatt még mindig nem tud iskolába járni, így végül Lajcsival ketten láttuk-látjuk el a hetesek feladatát.
A pakolás után én léptem be előbb az öltözőbe. Gyorsan magamhoz vettem a tusfürdőmet és bementem a zuhanyzóba. Már éppen megnyitottam a vizet, amikor valaki hátulról megfogta egyszerre a seggemet és a derekamat (nem kicsi képzavar lenne ez - de az embernek ugyebár két keze van). Ebben a pillanatban összerezzentem. Azt sem tudtam, hogy megmerjek-e mozdulni vagy sem. Aztán mégis csak megfordultam. Megint megcsókolt. Ez kb. fél percig tarthatott, majd elmondtam neki, hogy szeretem. Erre válaszul újra megcsókolt. Ez tarthatott kb. 2 percig, amikor is bejött az egyik osztálytársunk, aki egyebekben az egyik legjobb haverunk is. Lajcsi megint kirohant. Aznap feltűnően került engem. Tegnap és ma nem is jött iskolába.
Egyedül Nándival (az előbb említett haverral) beszélt. Állítólag beteg, de furcsa mód azt mondta a fiúnak, hogy ne vigye el hozzájuk a leckét se tegnap, se ma. Pedig Lajcsira még betegség esetén sem jellemző, hogy ne tanulna. Nándi pedig, amikor megkérdezem, hogy Lajcsi beszélt-e neki a csók körülményeiről, akkor sejtelmesen mosolyog egyet és némán tovább áll, vagy ennyit mond: "Kérdezd meg tőle!"; "Lehet, hogy igen! Lehet, hogy nem!" Minthogyha az olyan egyszerű volna. Ha hívom nem veszi fel a telefont, ha írok neki, akkor nem válaszol. Mindezt elmondtam Nándinak is, mégis folyton ugyanezeket mondogatja Ma rendkívüli okok miatt csak délután van tanítás, így reggel átmentem hozzá. Nem nyitott ajtót. Abban biztos vagyok, hogy nem beteg. Abban is szinte biztos vagyok, hogy Nándinak valamit mondhatott.
1. Ön szerint hogyan tudnám vele tisztázni a dolgokat?
2. Ön szerint miért akarja még maga előtt is titkolni az érzéseit? Miért nem meri legalább magának beismerni a dolgot? (Pedig egyéb okból jól tudható, hogy a szülei is elfogadják a homoszexualitást, szóval még a szülői elutasítástól sem kellene tartania)
3. Ön szerint a közös haver által tett megjegyzések mire utalhatnak (főleg úgy, hogy jól tudja, hogy semmilyen megkeresésemet nem fogadja Lajcsi)?
Megjegyzés: Én nyáron elmondtam a szüleimnek, hogy meleg vagyok. Nem mondom, hogy első hallás után ujjongtak örömükben, de egy szinte egész esti-éjszakai beszélgetés után a támogatásukról biztosítottak engem. Arról viszont még nincs tudomásuk, hogy van egy általuk is jól ismert fiú, aki nagyon erősen megdobogtatja a szívemet. Legutóbb éppen november 3-án volt nálunk egész délután.
Anyámnak volt egy érdekes megjegyzése azután, hogy Lajcsi elment. Ennyit mondott nekem: "Szép pár vagytok!" - majd gyorsan javította magát: "Szép pár lennétek."
4. Mindenféle külső megnyilvánulás ellenére is akár anyám sejthet valamit arról, hogy alakul vagy alakulhat(na) Lajcsi és köztem valamilyen barátságnál erősebb kapcsolat?
A megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Alex
egy 18 éves szerelmes kamasz

Szakértőnk válasza a Vágy vagy szerelem - civódás önmagunkkal 2 kérdésre

Kedves Levélíró! Azt gondolom, hogy a barátodnak sokkal nehezebb felvállalnia az érzéseit, akármit is jelentsenek ezek. Szerintem hagyj időt számára és ha készen áll, akkor adj neki lehetőséget, hogy őszinte lehessen veled. A saját érzéseid miatt bizonyára nehéz türelmesnek lenned, de valószínűleg nem segítene, ha sürgetnéd.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor