Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogyan szeressek ki belől...
  

Hogyan szeressek ki belőle végre?

ora 2018-06-22 00:29:25

Több mint fél éve szakított velem a barátom. Ez volt az első komolyabb kapcsolatom. Nagyon hiányzik, képtelen vagyok kiverni őt a fejemből, pedig ideje lenne. Minden barátom azt mondja, ne gondoljak rá, engedjem el, de nekem ez egyszerűen nem megy. Ő pedig már túl van rajtam és minden bizonnyal már nem is gondol rám. Más lányoknak udvarol, és talán hamarosan barátnője lesz - ez is eléggé megrendített, mert egy olyan lányról van szó, aki csinosabb, népszerűbb, vonzóbb mint én.
Nagyon gyötörnek az érzéseim, és ráadásul gyengének is érzem magam amiért még nem léptem túl ezen a fiún.
Ön mit javasol? Mitől javulhat a közérzetem, az önbecsülésem, hogyan heverhetem ki végre mindezt?

Szakértőnk válasza a Hogyan szeressek ki belőle végre? kérdésre

Kedves Levélíró! Mivel ez egy valóban lezárt kapcsolatnak tűnik, tényleg csak a továbblépés a megoldás. A fél év még nem szélsőséges, hiszen vannak, akiknél egy kapcsolat megszűnése hasonló "gyászreakciót" vált ki, mint egy haláleset, mert a veszteségélmény hasonló. Ez pedig akár egy évig is eltarthat. Persze vannak fázisai (a tagadás, a düh, a szomorúság, a továbblépés). Annak érdekében, hogy a továbblépés megtörténhessen, számos dolgokkal megpróbálkozhat valaki. Van, akinek segít, ha minden tárgyat eltüntet az életteréből, ami az adott személyre emlékeztetheti. Van, aki kiírja, kirajzolja magából az érzéseit. Van, akinek segít a sport, vagy egy új társasághoz való csatlakozás. Azt javaslom, hogy keress magadnak valami elfoglaltságot, járj társaságba (de nem kell egyből új párt keresni persze). Idővel könnyebb lesz, feldolgozásra kerülnek majd az érzelmeid. Ha egy év után sem javul a helyzet, vagy ha a lehangoltságod, az alacsony önértékelésed fokozódik, akkor felkereshetsz egy pszichológust, akivel átbeszélheted az érzéseidet.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések