Megajándékozhatom a saját nevemben is a tanáromat?

2018.06.06.
Kedves Doktornő/Úr!
A kérdésem az lenne, hogy ezen a héten ajándékoztuk meg a tanárainkat osztályszinten, de én meg szeretném ajándékozni az egyik tanáromat személyesen is. Neki én adtam át az osztály ajándékát, ezért is tartok tőle, hogy ha esetleg egy héttel később újra adnék neki valamit a magam nevében, akkor azt feltételezné, hogy valamilyen hátsó szándékom van. Azt érdemes tudni, hogy nagyon érdekel az ő tárgya, heti kétszer járok az általa szervezett szakkörre és mindig nagyon segítőkész velem, illetve ugye e mellé jön pluszba a másik két tanítási óra.
Mit gondol, "túlzás" lenne egy hét elteltével valamivel meglepnem, vagy az előző ajándékozás annyira nem "számít" és nem tűnnék egy ilyen húzással mondhatni nyomulósnak?
A válaszát előre is nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a Megajándékozhatom a saját nevemben is a tanáromat? kérdésre

Kedves Levélíró! Azt hiszem, ezt mindenhol a helyi szokások határozzák meg. Feltehetően az ajándékozási rivalizálást elkerülendő döntöttek a közös ajándék mellett. De ha feltétlenül ragaszkodsz hozzá, akkor egy tábla csoki vagy egy szál virág az utolsó szakkör végén szolgálhat köszönetképpen, figyelmességként anélkül, hogy überelni szeretnéd az osztály ajándékát.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor