Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hipochonder lennék?
  

Hipochonder lennék?

ora 2018-05-24 21:25:12
Kedves doktornő!
14 éves lány vagyok, pár éve nyáron kezdődött ez az egész. Általában a suli utolsó hónapjaiban, de gyakran év közben is sokszor érzem magam fáradékonynak van amikor 9 óra előtt lefekszem aludni, émelygek, fáj a hátam, légszomjam van és sokszor remeg a kezem. Nem tudom hogy ez az év végi hajrá, és a stressz miatt van vagy csak hipochonder vagyok. Sokan sápadtnak tartanak, ilyenkor az orvos mindig elküld vérvételre, de az sose mutat semmiféle rendellenességet. Kérem segítsen mi lehet a gond. Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Hipochonder lennék? kérdésre

Kedves Levélíró! Ha ez ismétlődően a tanév vége felé jelenik meg és elmúlik a tanév végével, az orvosi leletek pedig negatívak, akkor feltehető, hogy pszichés ok, jelen esetben valószínűleg stressz áll a háttérben. Ha ez megnyugtató volna számodra, akkor egy neurológiai kivizsgálás nem árthat, de még valószínűbb, hogy inkább egy pszichológus tudna segíteni abban, hogy milyen pszichés hatásra reagál így a szervezeted.

Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések