Vagdosom magam azért hogy észrevegyenek

2017.12.06.
Jó napot!
Az lenne a kérdésem hogy lassan 2 éve vagdosom magam az oka amiért elkezdtem az az volt hogy figyeljenek rám először anyukámnak mutogattam a kezem amivel azt mondta hogy beteg vagyok aztán már azt szerettem volna hogy az iskolában vegyék észre de persze eltakartam mindig pulcsi volt/van rajtam és azt szerettem volna hogy valaki aggódjon értem figyeljen rám. Mindig szorongok iskolába nem merek jelentkezni és volt hogy már jelentkeztem de utána megint nem merek és a köszönés sem megy de ha mégis akkor úgy érzem hogy leégetem magam. Utálom ha néznek nem szeretek nem is tudok másokkal kommunikálni nem merem önmagamat adni a tanárral sem merek konkrétan beszélgetni néha az is zavar ha anyukámmal beszélek hogy engem néz. Mindig volt az iskolámba olyan tanár akihez kötődtem például amikor megláttam akkor nem mertem előtte megszólalni meg hasonlók.
Voltam már iskolapszichológusnál 2-3 éve és semmit nem mertem neki elmondani még a kérdéseire sem mertem válaszolni hogy vajon mit gondol...
Ön szerint mit tegyek?

Szakértőnk válasza a Vagdosom magam azért hogy észrevegyenek kérdésre

Kedves Levélíró! Mindenképpen azt javasolnám, hogy próbálkozz meg mégegyszer, akár másik pszichológussal. A kommunikációs és szorongásos problémáid nem valószínű, hogy maguktól megoldódnának ennyi idő után, viszont terápiával (még ha hosszú időbe is telik, akár évekbe, míg meg tudsz nyílni teljesen), nagy mértékben javítani lehetne az életminőségeden.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor