Miért félek ennyire a közelebbi érintkezésektől?

2017.10.31.
Tisztelt Doktornő!
15 éves lány vagyok,és ezeknek a gondolatától is rosszul vagyok. Ebből az okból kifolyólag nem nagyon volt barátom. Eddig egy fiúval randizgattam,de amikor meg akart csókolni,bepánikoltam és visszautasítottam annak ellenére hogy nagyon tetszett a fiú(ezzel persze vége is lett az egésznek). Ez még csak hagyján,de amikor a szexről-főleg ha orálisról- beszél valaki,akkor feláll a szőr a hátamon (rossz értelemben). A korosztályomból szinte mindenkinek van párja,és ezeknek nagyrésze már nem szűz. Hogy van barátjuk,az nem igazán érdekel,de teljesen kiábrándulok abból,akiről megtudom hogy nem szűz.Kicsit elborzasztott az is,amikor a legjobb barátnőm elmondta nekem,hogy már lefeküdt a barátjával. Azóta egy sokkal tartózkodóbb vagyok vele.Ha az önkielégítést hozzák szóba,azzal is ugyanígy vagyok. Magamtól is undorodom,és szintén undorodom attól aki maszturbál. Emellett azt is visszataszítónak tartom,amikor egy pár nyilvánosan viszi túlzásba a csókolózást. Amikor ilyesmit látok,olyan szinten felzaklat,hogy rosszul leszek (gyomoridegem van tőle).
Röviden: szinte minden szex-szel kapcsolatos témától zavarba jövök,kellemetlenül érzem magam. Még akkor is ha csak emlegetik. A barátaim szerint csak prűd vagyok,én viszont úgy gondolom hogy ez már egy kicsit több annál.

Szakértőnk válasza a Miért félek ennyire a közelebbi érintkezésektől? kérdésre

Kedves Levélíró! A leírtak alapján az ellenérzéseid valóban kicsit túllépnek a prűdség határán, de számos (kisebb-nagyobb) dolog állhat a háttérben, aminek a feltárása valószínűleg megoldaná a problémádat. Ez pedig azért lenne fontos, mert később a párkapcsolataid során ez nehézséget okozhat majd. Ha egyedül vagy a szüleiddel nem tudtok magyarázatot és megoldást találni, akkor javaslom, hogy próbálj felkeresni egy pszichológust személyesen.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor