Barátságból való kilépés

2017.06.25.
Jónapot kívánok! Segítségüket szeretném kérni. A suliban van egy lány és elvileg "barátok" vagyunk. Ez eddig így is volt, de előző év végén elkezdett velem szemétkedni. Ez még mindig tart. Pl. megbánt, flegmázik, többször is olyan arcot vágott rám, mintha az kívánná, hogy pusztuljak meg. És amikor elkezdek visszabeszélni neki, hogy így megy úgy viselkedik, olyan képet vág és viselkedik mintha olyan ártatlan lenne, mint egy ma született bárány. Utolsó előtti iskolai napon is elkezdtem neki mondani, hogy vegyen vissza a képéből, ő meg úgy tett, mintha nem is tudná, hogy miről beszélek (a vicc az, hogy még szipogni is elkezdett). És persze úgy jöttem ki ebből, mint általában, hogy én vagyok a nagy és gonosz farkas. Próbálok minél kedvesebben viselkedni, hogy tisztelt őfelségének jó legyen, de persze (állítása szerint) én vagyok a bunkó. Amikor pedig próbálok kilépni a barátságból akkor meg úgy tud hárítani, hogy az nem igaz! Próbáltam magamban keresni a hibát sokszor, de ha nem is szólalok meg, akkor is én vagyok a bunkó (múltkor ezt direkt kifigyeltem). Másik barátnőm (aki tényleg a barátom), azt mondta, hogy kiszoktak beszélni a hátam mögött, hogy csak erről meg arról tudok beszélgetni semmi másról.
Plusz egy kb. ugyanilyen fiú van még szintén az osztályban (és ő a padtársam is ráadásul :( ). Ő meg a tanárok (és még az igazgató) kedvence is. Na most, ha ő neki is elkezdenék visszabeszélni, akkor meg attól félek, hogy mindenki elkezdene szekálni és piszkálni, hogy mekkora egy szőrös talpú barbár vagyok, "mert ő olyan ártatlan és aranyos." Ő is kb. napi szinten piszkál. Mindketten próbálnak úgy belém rúgni, ahogy csak tudnak! Mit tegyek, hogy minkettejükkel befejezzem a barátságot?
A választ előre is köszönöm!!!
15/L

Szakértőnk válasza a Barátságból való kilépés kérdésre

Kedves Levélíró! Jó volna tudni, hogy mivel váltottad, illetve váltod ki a lányból és a padtársadból a piszkálódást: lehet tényleg nem "bunkón" viselkedsz, de valami mégis irritálja őket. Azonban lehet, hogy nem is kell nekik megfelelned (csak akkor, ha számodra ez fontos, illetve ha a saját viselkedésed más esetekben is okoz nehézséget). A piszkálódás addig érdekes, amíg látszik, hogy a másikat ez bántja és ki lehet vele váltani belőled valami reakciót. Ha ki tudsz lépni ezekből a helyzetekből úgy, hogy nem reagálsz, konfliktus nélkül, akkor el fogják veszíteni egy idő után az érdeklődésüket.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor