Szorongás, zavartság, depresszió

2017.04.22.
Tisztelt Doktornő!
17 éves fiú vagyok és elég összetett a problémám. 2015-ben kialakult nálam egy pánikbetegség, amit 2016 nyarára sikerült leküzdenem. Ekkor volt egy tünetmentes időszakom, de nyár végén kialakult bennem egy olyan szorongás, ami esténként tört rám. Nem mertem elaludni, mert attól féltem, hogy nem kelek fel többé. Ez aztán magától eltűnt. Most idén januárban ismét előjöttek a pániktünetek, igaz, hogy nagyjából negyedannyira intenzív, mint korábban voltak. Emellett pedig esténként rendszeresen rámtör egy érdekes érzés. Olyan, mintha rohamszerűen jönne egy depressziós, szorongásos együttes, és közben olyan, mintha nem önmagam lennék. Mintha egy rövidzárlat lenne a fejemben, és akkor mindent sötétnek, értelmetlennek és negatívnak látok. Rengeteget agyalok, állandóan kattog az agyam és a napjaim nagy részében már csak erre a problémára tudok gondolni.
Jövő héten kérek időpontot az iskolapszichológustól, de addig is meg tudná mondani, hogy ezek milyen jellegű tünetek? Milyen problémára utal és Ön szerint milyen kezelésre lesz szükség?
Köszönöm válaszát!
Marcell

Szakértőnk válasza a Szorongás, zavartság, depresszió kérdésre

Kedves Marcell! Pánikszindróma, szorongás. Egyedül nem olyan hatásos "kezelni", kell segítséget kérni, jó lesz nagyon az iskola pszichológushoz elmenni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor